Quip: nieuwe Twitter-app voor iPad legt focus op het stroomlijnen van gesprekken

Quip is een nieuwe Twitter-app voor de iPad waarbij de nadruk ligt op het stroomlijnen van gesprekken. Dit gebeurt onder meer door slimme filters en slimme functies die van elke tweet de context opzoeken. De app ondersteunt (nog) geen functies als lijsten en ook verversen gebeurt handmatig.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

QuipJe zou denken dat het applandschap voor wat betreft Twitter-apps nu toch wel eens compleet zou moeten zijn. Maar blijkbaar is er toch nog ruimte voor een nieuwe toevoeging. Die toevoeging komt er voor de iPad in de vorm van de nieuwe app Quip van ontwikkelaar Glasshouse Apps. De app heeft een insteek die anders is dan de meeste Twitter-apps. De makers vergelijken ‘gewone’ Twitter-apps met een gesprek dat je in de kroeg probeert te volgen maar waarbij iedereen achterstevoren praat en omstanders voortdurend inbreken door het plaatsen van willekeurige opmerkingen. Quip legt de focus op het stroomlijnen van die gesprekken door orde in die chaos te scheppen.

De app heeft bijvoorbeeld slimme filters voor de timeline om alleen gesprekken, retweets of tweets voorzien van afbeeldingen te laten zien. Quip groepeert standaard reacties in je timeline waardoor je meteen inzicht hebt in de context van een reactie. Door middel van een overzicht zou je vervolgens snel door je timeline naar tweets moeten kunnen scannen en kun je gaten met slechts één tap meteen opvullen.

Quip iPad screenshot Twitter-appQuip gaat nog een stapje verder als het gaat om gesprekken. De app kan namelijk reacties die niet gegroepeerd worden omdat ze buiten je eigen timeline vallen alsnog met één tap met elkaar verbinden. Dat alles bevindt zich bovendien in een strakke interface waaraan duidelijk veel aandacht is besteed.

Overigens waarschuwen de makers wel dat Quip enkele functies die je van andere Twitter-apps kent (nog) niet ondersteunt. Je hebt bijvoorbeeld niet de beschikking over lijsten en ook het verversen van de timeline gebeurt handmatig omdat het volgens de makers niet overzichtelijker wordt als reacties automatisch binnen blijven komen.

Downloaden: Quip (€0,79)

http://vimeo.com/43099437

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2012, 2:06
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen gesprekken, ipad, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.