QR-Galerij: Nederlandse iPhone-app maakt QR-codes overzichtelijker

QR Gallerij is een app die gescande QR-codes omzet naar foto's, zodat je ze sneller kunt herkennen. Wanneer je bladert door je QR-codes kun je meteen zien waarover het gaat.

qr gallerijDe Nederlandse ontwikkelstudio Little White Elephant heeft een nieuwe app voor QR-codes gemaakt. Deze app bewaart al je gescande QR-codes in een persoonlijke fotogalerij. In plaats van een saaie lijst met tekst krijg je foto’s met icoontjes te zien, zodat je meteen weet welke website er achter een QR-code schuilgaat. Bevat de QR-code een telefoonnummer, datum, videolink of locatie, dan is dit met een speciaal icoontje snel te herkennen. Vanuit de app kun je de QR-codes ook meteen delen met anderen.

Een andere functie is de ondersteuning van MeCard en VCard voor het scannen van visitekaartjes. Bij het opstarten van de app zie je een overzicht van eerder gescande QR-codes en een knop om een nieuwe QR-code te scannen. Druk je hierop, dan wordt meteen de camera actief en doet de app automatisch een poging om de eventueel aanwezige QR-code te herkennen.

qr gallerij instellingen De nieuw gescande QR-code wordt toegevoegd aan je gallerij en door je vinger op de eerder gemaakte scans te drukken kun je de links achter de QR-codes meteen openen. Via de instellingen kun je het tonen van labels en iconen en het afspelen van een geluidseffect uitschakelen. Gescande QR-codes sla je op in je camerarol. De app is in het Nederlands, Engels en Duits te gebruiken.

Hoewel de functionaliteit redelijk beperkt is (je kunt er alleen QR-codes mee scannen) heeft de ontwikkelaar toch behoorlijk wat moeite gedaan om het design van deze app zo mooi mogelijk te maken. Qua stijl sluit het goed aan op de designkwaliteiten van Apple zelf.

Via onze Facebook-pagina hebben we gisteren 5 promocodes van deze app weggegeven. Volg ons op Facebook als je ook regelmatig promocodes wilt meepakken.

Downloaden: QR Gallerij (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2012, 10:42
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp qr-code

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.