QuikIO: razendsnel bestanden tussen iPhones uitwisselen

QuikIO, de iPhone- en iPad-app om bestanden op te slaan vanaf de desktop, kan nu ook razendsnel bestanden uitwisselen tussen iOS-devices.

QuikIO bestanden uitwisselen tussen iPhonesDe applicatie QuikIO beschreven we al eens uitgebreid als instrument om bestanden van je computer mee op de iPhone en iPad te kunnen streamen, of te overhevelen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en wat films offline op je toestel wilt zetten. QuikIO 2.0.1 voegt daar een volledig nieuwe optie aan toe. Onder de noemer QuikBeam kan je bestanden uitwisselen met andere gebruikers van de applicatie. Je selecteert zoveel video’s en foto’s als je wilt en zet die razendsnel over.

QuikIO versturen snelheid iPhoneQuikIO belooft daarbij een snelheid tot wel 20Mbit, iets wat ontwikkelaar Transcast Media ’10 tot 20 keer sneller dan bestaande oplossingen op de markt’ noemt. Daarmee wordt bijvoorbeeld gerefereerd naar BUMP, die opmerkelijke applicatie waarbij je contacten kan toevoegen via een ‘boks’ tussen jouw en de ander, waarna je elkaar eveneens media kan versturen. QuikIO benadrukt de uitspraak door de stellen dat ze geen gebruik maakt van clouddiensten en rechtstreeks verbinding legt tussen twee iOS-apparaten en dat daarom de snelheid gehaald kan worden. Desalniettemin moet gesteld werden dat bestanden versturen in BUMP ook niet langzaam gaat.

QuikIO maakt in ieder geval gebruik van Wi-Fi voor de snelle verbinding. Door op de noemer ‘QuikIO’ in de app te drukken, vind je een medegebruiker op hetzelfde netwerk en kunnen bestanden worden uitgewisseld. De nieuwe functie wordt geïllustreerd in een trailer, waarin de andere mogelijkheden van de applicatie vervolgens ook worden behandeld. Het zwaartepunt ligt in de trailer en deze update echter op QuikBeam.

QuikIO krijgt met een gemiddelde waardering van vier sterren een goede score in de Nederlandse App Store, en in de Amerikaanse winkel ligt de gemiddelde score met 4,5 sterren nog hoger. Toch verdient het aandacht dat sommige gebruikers problemen hebben met QuikIO voor de desktop, die je nodig hebt om te kunnen streamen vanaf de pc of Mac. Houd dat in het achterhoofd voordat je aan QuikIO begint.

Downloaden: QuikIO (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2013, 21:26
Categorie Diensten
Onderwerp bestand

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.