Big Brother Camera Security: foto’s ontvangen van iPhone-dieven

iPhone-applicatie Big Brother Camera Security is wederom in de App Store verschenen. In 2011 verwijderde Apple de app, omdat de ontwikkelaar gebruikte pincodes anoniem openbaar had gemaakt om inzage te geven in vaak gebruikte wachtwoorden. Big Brother Security stuurt je via e-mail een foto gemaakt met de frontcamera als iemand probeerde je iPhone met een […]

Big Brother Camera Security iconiPhone-applicatie Big Brother Camera Security is wederom in de App Store verschenen. In 2011 verwijderde Apple de app, omdat de ontwikkelaar gebruikte pincodes anoniem openbaar had gemaakt om inzage te geven in vaak gebruikte wachtwoorden. Big Brother Security stuurt je via e-mail een foto gemaakt met de frontcamera als iemand probeerde je iPhone met een fout wachtwoord te ontsleutelen. Ook de gps-locatie waar de foto is gemaakt wordt met je gedeeld.

Big Brother Camera Security screenshotIn principe simuleert Big Brother Camera Security het ontgrendelscherm van je iPhone. Laat je de app op de achtergrond draaien terwijl je de iPhone vergrendelt, dan zal deze applicatie ook het eerste zijn dat iemand te zien krijgt zodra je iPhone wordt ontsleuteld. Het is mogelijk om gewoon op de homeknop te drukken en dit tweede codeslot over te slaan, maar ook dan wordt er een foto naar het gekoppelde e-mailadres verstuurd. Bovendien kun je met Begeleide Toegang voorkomen dat Big Brother Security Camera wordt geskipt.

Toen Big Brother Camera Security in 2011 in de App Store stond, verzamelde de ontwikkelaar alle gebruikte pincodes om een idee te geven van wat men precies het vaakst gebruikte. Het betrof hier dus de codes gebruikt binnen de app, niet de pincodes gebruikt in de iPhone zelf. Desalniettemin vond Apple dit een schending van de privacy van gebruikers, wat ertoe leidde dat de app uit de App Store werd verwijderd. Wat voor afspraken er zijn gemaakt om de app weer toe te laten is onduidelijk, maar voorzichtigheid kan nooit kwaad: gebruik in Big Brother Camera Security bij voorkeur een pincode die je nergens anders gebruikt.

Downloaden: Big Brother Camera Security (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2013, 19:58
Categorie Diensten
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.