QuasiDisk uit de App Store gehaald vanwege tethering-functie

Apple heeft de iPhone-app QuasiDisk uit de App Store gehaald. De app bevatte een verborgen tetheringfunctie, maar was eigenlijk bedoeld om bestanden van FTP-servers te kunnen benaderen. Ontwikkelaar Chris Simpson legde het in een instructiefilmpje uit.

QuasiDiskApple heeft de iPhone-applicatie QuasiDisk uit de App Store gehaald. De app verscheen een paar dagen geleden en was bedoeld om tethering mogelijk te maken bij operators die dat standaard niet ondersteunen. De app, die volgens de omschrijving in de App Store niet meer was dan een simpele bestandsmanager en -viewer, bleek een verborgen functie te hebben. Naast het laden van bestanden, documenten en foto’s van een FTP-server kon je er ook tethering mee activeren. De tetheringfunctie werd niet genoemd in de App Store-omschrijving, maar de ontwikkelaar legde de werking wel uit in een video. “Dit is tethering vanuit de App Store, zonder je operator te betalen”, zei ontwikkelaar Chris Simpson aan het einde van het filmpje. Simpson maakte eerder vooral jailbreak-apps.

Het toevoegen van verborgen tethering-functies is een slimme manier om extra publiciteit te krijgen voor je apps die normaal niet zouden opvallen in de App Store. Simpson zal in korte tijd veel verkopen van zijn €1,59 kostende app hebben gehad. Apple haalde eerder ook al de app iTether offline.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 9:58
Categorie Productiviteit
Onderwerp tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.