Quark DesignPad: gratis InDesign-app op iPad vernieuwd

De aardige InDesign iPad-app Quark DesignPad is voorzien van allerlei nieuwe mogelijkheden en een undo-knop.

Quark DesignPad hoofdmenuQuark DesignPad heeft een grote update gehad naar versie 1.5 op de iPad, en dat is goed nieuws voor iedereen die pagina’s, brochures, visitekaartjes of andere papieren uitingen wil ontwerpen. Het iPad-alternatief voor Adobe InDesign waar we eerder al over schreven, heeft een grote update gehad die onder andere een document exporteren als PDF-document mogelijk maakt. Je kan ook meteen printen met AirPrint en documenten opslaan in Dropbox. Verder zijn er nog veel meer nieuwe mogelijkheden in de al uitgebreide app.

Quark DesignPad indeling paginaMet Quark DesignPad kon je al aardig uit de voeten met paginagroottes, layouts en de vormgeving van je product. Nu is er de mogelijkheid om met een blanco pagina te beginnen aan toegevoegd, waarbij je van tevoren nog niet te maken hebt met tekstvakken en een voorbedachte indeling volgens sjablonen. Verder zijn er allerlei nieuwe vormen voor vakken, zodat je teksten niet perse in vierkante vakken hoeft te schrijven. Watermerken kunnen verwijderd worden en er zijn ‘nudge’ controls rechts onderin beeld waarmee je vakken op de pixel kan verplaatsen en draaien. De parameters van grids kan je veranderen met zogeheten ‘dynamic grids’. En nog belangrijker: met een knop verwijder je nu alle vakken waar je niks aan hebt. Zo kan je bijvoorbeeld ruimte maken voor een foto of leegte.

Quark DesignPadEen van de belangrijkste verbeteringen in Quark DesignPad is de toevoeging van een Undo- en Redo-knop, waarmee je makkelijk een stap terug kan zetten. Daarnaast noemt Quark dat ook de stabiliteit en snelheid van de app zijn verbeterd – en dat de tekstopties beter zijn gemaakt, naast verschillende verholpen fouten.

Quark DesignPad zal InDesign op de desktop niet doen vervangen, maar het is wel een leuke en als je het tijd geeft, zelfs praktische app om pagina’s op de iPad mee te maken.

Downloaden: Quark DesignPad (gratis, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2013, 14:22
Categorie Productiviteit
Onderwerpen adobe, design, documenten, google documenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.