App Gemist: Het Weer in Nederland HD, WordMemory, Kiddo Atlas en meer

Deze week voor de iPad onder andere het nieuwe Nederlandse woordspel WordMemory en het uitgebreide Het Weer in Nederland HD.

Elke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week een nieuwe uitgebreide Nederlandse weer-app vol met kaarten, een nieuw Nederlands woordspelletje en geografie leren zonder dat het voelt als leren.

Kiddo AtlasApple positioneert de iPad al vanaf de introductie als ideaal apparaat voor leren, maar wijst daarbij eigenlijk steeds naar de Amerikaanse store in iBooks waarin een aparte studentensectie is aangemaakt met Engelstalige lesstof. Ook in de Benelux wordt echter flink aan de weg getimmerd met apps waarmee je bij kan leren, al zijn die vaak gericht op jongere leerlingen. Kiddo Atlas is daar een voorbeeld van. Het is een prachtige applicatie waarin je op instapniveau over de hele wereld kan bijleren.
Downloaden: Kiddo Atlas (gratis, vanaf iOS 5.1)

Verdiende Aandacht 2.0 – De iPad-app Verdiende Aandacht heeft een update gekregen. Het digitale boek had al allerlei extra’s zoals infographics en animaties. Dat is in versie 2.0 nog verder uitgebreid, zodat Verdiende Aandacht steeds minder als een traditioneel papieren boek aanvoelt. Er is op de iPad immers zoveel meer mogelijk: zelf plakken van notities, afspelen van audiobestanden, animaties en knoppen om interessante wetenswaardigheden meteen met anderen te delen via sociale media. Verdiende Aandacht is een boek van Klaas Weima over ‘branding’.
Downloaden: Verdiende Aandacht 2.0 voor iPad (€5,49, iOS 5.1+)

Groove Coaster Zero – Ontwikkelaar Taito heeft Groove Coaster Zero uitgebracht voor de iPad en iPhone. Je krijgt in deze game kleurrijke levels voorgeschoteld, waarin je op de maat van de muziek moet tappen en vegen om zoveel mogelijk punten te halen. Speltechnisch zit Groove Coaster Zero nagenoeg hetzelfde in elkaar als het eerder verschenen (geld kostende) Groove Coaster. In Groove Coaster Zero speel je echter geen nieuwe muzieknummers vrij door eerdere levels succesvol af te ronden.
Downloaden: Groove Coaster Zero (gratis, met in-app aankopen, iOS 4.2+)

Monster Pinball HD – Monster Pinball verscheen in 2009 voor het eerst in de App Store, maar was lange tijd enkel als iPhone-applicatie verkrijgbaar. Wilde je het flipperspelletje op je iPad spelen, dan was je genoodzaakt om de iPhone-versie uitgerekt op je iPad te spelen. Inmiddels is er een universele versie van de game, die gebruikmaakt van de volledige resolutie van je iPad. De universele versie staat in de App Store als Monster Pinball HD.
Downloaden: Monster Pinball HD (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Walking Dead Episode 5 – Telltale Games heeft de vijfde en voor nu ook laatste aflevering van The Walking Dead uitgebracht voor iOS. Daarmee is de vijfde aflevering tegelijkertijd op iOS, pc en spelcomputers te spelen. In The Walking Dead volg je Lee Everett, die tijdens een zombieplaag de achtjarige Clementine probeert te beschermen. De game schotelt je een paar moeilijke keuzes voor, die het verhaal voor jou als speler vormen. Hierdoor kunnen de gebeurtenissen in jouw game totaal anders zijn dan die van een vriend.
Downloaden: Walking Dead: The Game (€4,49, met in-app aankopen, universeel, iOS 4.2+)

Het Weer in Nederland HD – Het Weer in Nederland HD is een gloednieuwe applicatie voor de iPad die feitelijk bestaat uit één scherm. Dat laat bovenin beeld verschillende weergegevens zien over de plaatsnaam die je hebt ingevoerd. Maar het is de onderkant van het scherm die de show steelt. Daar tref je een veelvoud aan weerkaarten waar je doorheen kan vegen. Een buienradar, de temperaturen in Nederland, de windsnelheid, het zicht, weeralarm, zonneschijn en nog meer.
Downloaden: Het Weer in Nederland HD (€1,79, vanaf iOS 5.0)

WordMemory – Amper twee weken na WordOn HD staat het volgende Nederlandse woordspel te trappelen om een succesje te worden op de iPhone en iPad. WordMemory is afkomstig van de Nederlandse ontwikkelaar TopFormats en geeft een frisse draai aan het bestaande arsenaal Memory-games. Het combineert woorden maken met het oeroude spelletje memory, waarbij je kaarten omdraait en je moet onthouden welke letters eronder liggen, als ze niet meteen gebruikt worden voor een woord.
Downloaden: WordMemory (gratis, universele app, iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2012, 12:42
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.