Wine Journal+ Pocket Edition: wijn bijhouden in iPhone-app

Wine Journal+ is een nieuwe iPhone wijn-app waarin je wijnen kan bijhouden en beoordelen. De applicatie synchroniseert met de iPad-versie.

Wine Journal Plus Pocket Edition iPhone wijndagboekDat er behoefte is aan een goed wijndagboek op de iPhone, bleek wel aan de reacties op de Nederlandse app Wijn van een tijdje geleden. Belgische gebruikers klaagden dat de app niet beschikbaar was in hun App Store en ontwikkelaar BluMediaLab besloot de app én wijnbezorging ter plekke voor onze zuiderburen beschikbaar te stellen. Wine Journal+ Pocket Edition is de nieuwe iPhone-variant van een wijn-dagboek dat op de iPad al eerder bejubeld werd.

De applicatie heeft uitgebreide mogelijkheden om je wijnen vast te leggen en te beoordelen. Per wijn kan je een foto uit je fotoalbum halen of maken, en geef je de prijs, alcoholpercentage, wijnhuis, streek en land aan. Daarnaast kan je aangeven hoeveel flessen je ervan op voorraad hebt, zodat de applicatie ook te gebruiken is voor winkeliers.

Een uitgebreid gedeelte invulvelden voor de wijnen die je vastlegt, is voorbehouden aan het beoordelen van de wijn. Je kan een waardering in sterren (maximaal vijf) toekennen, datum vastleggen en de locatie van het drinken. Daaronder kan je jezelf uitleven in de categorieën appearance (uiterlijk), aroma (geur- en beleving) en taste (smaak).

Wine Journal wijnen op rij Wine Journal statistieken wijn

Je kan je lijst met wijnen op meerdere manieren terugkijken. Zo kan je ze sorteren op het type, maar ook op de tags die je aan wijnen toekent, en naar waardering. Het aardigste van het beheren van je collectie is dat Wine Journal+ Pocket Edition synchroniseert met Wine Journal op de iPad. Als je daar al een database in had aangemaakt, wordt die via iCloud opgehaald in de iPhone-app en andersom werkt het eveneens. Zo kan je op de iPad ook nog steeds door je wijnfoto’s bladeren op groot scherm – een leuke eigenschap die de iPhone-app vanwege het kleinere scherm ontbeert.

Bekijk ook onze artikeltag Wijn voor meer artikelen over wijn iPhone-apps.

Downloaden: Wine Journal+ Pocket Edition (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)
Ook verkrijgbaar: Wine Journal (€2,69, iPad, iOS 3.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2012, 14:25
Categorie Lifestyle
Onderwerp wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.