PvdApp: de PvdA ‘flipt’ op de iPhone

De PvdA heeft een applicatie uitgebracht in de App Store, waarmee lijsttrekkers, lokale politici en kamerleden van deze partij 'flippen': korte filmpjes waarin ze uitleggen waarom je PvdA zou moeten stemmen.

pvdappDe gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en als politieke partij moet je dan iets verzinnen waarmee je opvalt. Een nieuwsapplicatie zoals CDA Vandaag is niet verrassend meer. Vandaar dat PvdA’ers met een Flip-videocamera de straat op gaan om overal in het land filmpjes te maken voor de nieuwe PvdApp. De applicatie is kortgeleden in de App Store verschenen en is gemaakt door Mangrove (bekend van Rotje en TXXI), in opdracht van de PvdA.

Bij het opstarten van de iPhone-applicatie krijg je na het splashscreen een lijst met beschikbare video’s te zien. Ze staan (ietwat onhandig) in omgekeerde volgorde van oud naar nieuw gesorteerd en je kunt niet aangeven welke video’s je al bekeken hebt. Na het kiezen van een bepaald filmpje zie je hoe lang deze duurt, waarna de video via de ingebouwde YouTube-player van de iPhone wordt afgespeeld. Lokale wethouders, lijsttrekkers en landelijke politici leggen in de filmpjes voornamelijk uit waarom iedereen meetelt en waarom je op deze politieke partij zou moeten stemmen.

pvda flipt

Downloaden: PvdApp (gratis)
Tip van Michael

Het gaat ons hier puur om het feit dat dit een nieuwe, Nederlandse iPhone-applicatie is. Om je (on)genoegen over politieke partijen te uiten kun je terecht op websites zoals politiekdebat.net.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2010, 19:52
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp politiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.