Puzzlium voor iPhone en iPad: sociaal netwerk voor puzzels

Puzzelen heeft een rustig imago. Puzzlium voor iPhone en iPad maakt het gezelliger én competitiever, met een sociaal netwerk voor puzzels.

tangram puzzliumPuzzelen heeft het imago van een eenzame en rustige bezigheid, maar samen puzzels oplossen of het tegen elkaar opnemen zou natuurlijk ook moeten kunnen. In die zin is het gek dat er op de iPhone en iPad nog geen sociaal netwerk speciaal voor puzzels was. Met het nieuwe Puzzlium komt daar verandering in. De app heeft 10.000 bestaande puzzels die kunnen worden geliked, gedeeld en gewonnen, maar laat gebruikers ook geheel nieuwe puzzels creëren, die anderen kunnen maken om zo hoog mogelijk in de ranglijsten te eindigen.

Het beginscherm van de app bestaat uit een feed zoals zoveel sociale netwerken hebben. Hier worden puzzels die door gebruikers worden gemaakt weergegeven aan de hand van categorieën als Trending, Meest gespeeld, Meest geliked, Makkelijk of Moeilijk. Door op een puzzel te tikken kun je de uitdaging aangaan en hem oplossen, waarbij je wordt getimed om jouw positie in de ranglijsten te bepalen. De beschikbare puzzels zijn vaak versies van Tangram, Tangram-variant Tetromino en Cutting By Painting, een spel waarbij je een vorm opdeelt in gelijke vakken door ze in verschillende kleuren te verven.

nieuwsfeed puzzliumnieuwe puzzel maken puzzlium

Het maken van puzzels met behulp van de ingebouwde editor is zeer eenvoudig. Om puzzels in de app te publiceren moet je sterren verdienen, die je kunt kopen maar ook kunt behalen door vaak te spelen. Als je door jou gemaakte puzzels met andere vrienden en familie wil delen kan dat overigens ook. Je kunt dat doen door ze een URL te sturen, die zal openen in de Puzzlium app. Een leuk extraatje van de ontwikkelaar. Puzzlium heeft ook een voorganger, Puzzlium: Prologue, die iets meer variëteit biedt maar dan wel weer het netwerk-aspect mist. En dat sociale, creatieve en competitieve ineen is nu juist wat deze puzzel-app uniek maakt.

Downloaden: Puzzlium (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2014, 14:30
Categorie Games
Onderwerpen puzzelgame, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.