Nederlandse app CityShare: sociaal netwerk met reistips voor steden

Het nieuwe Nederlandse CityShare voor iPhone is een sociaal netwerk met reistips voor steden. De tips komen van vrienden en experts.

cityshare nearbyIn de App Store vind je honderden applicaties die jou op welke plek dan ook het leukste restaurantje of de hipste cocktailbar willen laten vinden. Toch verschijnen er af en toe nog nieuwkomers in deze categorie, zoals het Nederlandse CityShare. De applicatie is een sociaal netwerk waarmee je reistips met vrienden kunt delen, maar ook internationale reisexperts kunt volgens, zoals ‘3 op Reis’ van BNN. De app is volgens de makers persoonlijker en overzichtelijker dan apps als TripAdvisor, “met soms wel 150 miljoen reviews van mensen die je niet kent”.

Fris, maar nog niet zo internationaal

Om met de app te beginnen kan je met Facebook of e-mail inloggen. Daarna kun je direct starten met favoriete locaties delen of kijken wat anderen zoal hebben aangeraden. Hierbij kan je zowel in de buurt kijken als op een andere locatie. De app is bedoeld als internationaal netwerk, maar even rondkijken leert ons dat je vooral in Amsterdam een heleboel locaties kunt vinden. In Parijs kun je ook nog wel tien tips opsnorren, maar andere grote Europese steden komen er met weinig of geen tips voor hotspots nog wat karig vanaf. Hopelijk voor de makers gaat het balletje nog een beetje rollen, want juist in het buitenland hebben tips van vrienden een toegevoegde waarde.

Wat dat betreft is het slim dat de ontwikkelaars aan reisbloggers, experts en merken zoals VANMOOF en Ace & Tate hebben gevraagd of zij hun tips al konden invoeren. Anders was de app helemaal leeg, terwijl er nu al wat te bekijken valt. Ook over het ontwerp van CityShare is duidelijk nagedacht, met frisse kleuren en bij iedere tip een foto. Die laatste eigenschap betekent overigens wel dat je bij het toevoegen van een restaurant of andere locatie een foto moet toevoegen, en die zal niet iedereen paraat hebben.

cityshare kaartcityshare profiel

Werk aan de winkel

Er zijn ook nog wat dingen op de app aan te merken. Zo werkt de zoekfunctie in de applicatie op zijn zachts gezegd niet optimaal, waardoor je vaak bent aangewezen op het schuiven met de kaart om de locatie van jouw tip te vinden. In je eigen stad misschien nog te doen, maar in buitenlandse steden lijkt ons dat monnikenwerk. Ook verloopt de bediening van de app niet altijd even soepel en kan het verschil tussen een tip opslaan of aan je deck toevoegen een tikkie duidelijker.

Voor nu oogt de app inderdaad overzichtelijker dan Foursquare of TripAdvisor, maar de bediening en werking van de app sluit daar nog niet helemaal bij aan. Om over een jaar 1 miljoen gebruikers te hebben, waar de makers naar eigen zeggen op mikken, is er nog wat werk aan de winkel. Een ander alternatief voor CityShare is bijvoorbeeld Pin Drop.

Downloaden: CityShare (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.