Project Magazine krijgt omslag met gyroscoop-functie

Project Magazine van Virgin-baas Richard Branson heeft een omslag met gyroscoopfunctie gekregen. Het tijdschrift toont diverse filmfiguren als je de iPad heen- en weerbeweegt.

project magazineMet de gyroscoop in de iPhone 4 en iPad 2 kun je mooie dingen doen. Kijk maar eens naar het 360-panorama dat blogger Robert Scoble van het datacenter van Facebook maakte. Als je in je desktopbrowser kijkt, zie je niets bijzonders. Maar kijk je via de iPhone 4 of iPad 2, dan kun je virtueel rondkijken in de serverruimte. Beweeg je links of rechts, dan beweegt het beeld realtime mee. Project Magazine, het iPad-tijdschrift van tycoon Richard Branson, heeft nu ook gebruik gemaakt van de gyroscoopfunctie. In plaats van een statische omslag is er sprake van een gyroscoop-animatie.

Je kunt rondkijken door de iPad te bewegen. Er verschijnen dan diverse filmkarakters in beeld, die dit maand in het blad worden besproken. Nuttig is het niet, het gaat er vooral om weer even de aandacht te vestigen op het blad en de technische mogelijkheden van de iPad-hardware. Project probeert zichzelf ook neer te zetten als een blad dat wil experimenteren, met interactieve elementen en veel grafische extra’s.

Vorige maand was Project gratis te downloaden; deze maand moet je er weer gewoon €2,39 voor betalen via een in app-aankoop. Tip voor wie het nog niet had gelezen: tijdschrift Wired is deze maand gratis te downloaden.

Downloaden: Project Magazine (gratis – losse tijdschriften €2,39)

project artikel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2011, 10:43
Categorieën Amusement, Kiosk
Onderwerpen drumkit, magazine, muziek, muziek maken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.