Printopia 2.0 kan ‘printen’ van iPhone naar Mac-applicaties

Printopia is een app waarmee je documenten van de iPhone naar een fysieke printer kunt sturen, via AirPrint. Nu is het ook mogelijk om te printen
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

printopia iconPrintopia is een app waarmee je documenten van je iPhone naar een gedeelde printer kunt sturen, als deze in verbinding staat met een Mac. Printopia werkt via AirPrint, maar vereist niet dat je een speciale HP-printer aanschaft. Apple beloofde vorig jaar nog dat de ondersteuning voor printers van andere merken zou worden uitgebreid, maar dat is nog niet gebeurd. Vanaf Mac OS X 10.6.5 is het nog niet mogelijk om zonder extra software een afdruk te maken, als je niet beschikt over één van de ePrint HP-printers. Printopia is een oplossing waarmee het wel werkt. Versie 2.0 is nu verschenen, waarbij ondersteuning voor een onbeperkt aantal printers op elke gewenst locatie is toegevoegd.

Je kunt met Printopia 2.0 een document vanaf je iPhone sturen naar een willekeurige app op je Mac, die een preview kan laten zien zoals Safari en Chrome, Pages of Numbers. Het werkt bijvoorbeeld met PDF-bestanden en spreadsheets. Voor mensen die echt van automatisering houden is het ook nog mogelijk om een document naar een Automator-workflow te sturen, waar het verder wordt verwerkt. In Printopia 2.0 worden ook wachtwoorden ondersteund, die je aan elke virtuele of echte printer kunt toewijzen. Natuurlijk kun je met Printopia ook nog gewoon afdrukken maken op fysieke printers. Je kunt de demoversie proberen en daarna voor $19,95 de volledige versie kopen.

Meer info: Printopia

printopia

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2011, 15:27
Categorie Desktop
Onderwerpen airprint, printer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.