ProCamera 4.0: doka in iPhone-app, foto’s maken tijdens het filmen

De fotobewerkings-app ProCamera op iPhone en iPod touch heeft meer opties gekregen: een doka, foto's nemen tijdens filmen en meer.

ProCamera iPhone iPod touchDe oudgediende foto-app ProCamera heeft een grote update gehad naar versie 4.0 voor de iPhone. De meest in het oog springende verandering is een ontwikkeling die steeds meer plaatsvindt in uitgebreide fotobewerkers. Er is nu een doka, een lightbox, in de app aanwezig waarin je foto’s kan bewaren, delen, exporteren en verwijderen. Zo kan je ze ook achteraf bewerken, als je daar net na het schieten van de foto geen tijd voor hebt. Op videogebied kan je nu foto’s maken terwijl je aan het filmen bent.

Tot de nieuwe videomogelijkheden behoort ook dat je video’s rechtstreeks kan uploaden naar de online opslagdienst Dropbox, en dat je nu metadata van de video’s kan bekijken zoals je dat bij foto’s met EXIF-gegevens kan.

De grootste veranderingen hebben wel op het fotovlak plaatsgevonden. Je kan nu een fotovenster van 16:9, 4″3, 3:2 en 1:1 selecteren om je foto in te maken. Daarnaast is de bediening van de exposure en scherptestelling aangepast. Net als in Camera+ en Camera Awesome kan je beide waarden onafhankelijk bepalen met twee vingers op het scherm. In het doka-gedeelte zijn de veranderingen nog zichtbaarder: de volledige fotostream wordt ondersteund en realtime bijgewerkt als je een nieuwe foto opslaat, bijvoorbeeld. Met een lange druk kopieer je een foto, je kan meerdere foto’s tegelijk selecteren en die delen, de app ondersteunt zowel landscape- als portretstand en je kan verder inzoomen op foto’s met een hoge resolutie.

ProCamera nieuwe sliders ProCamera effecten kiezen

Als laatst zijn enkele bewerkingsmogelijkheden onder handen genomen. Je kan kleuren corrigeren met RGB-waarden en een eenvoudige ‘één kleur-correctie’ toepassen. Ten slotte is er een histogram voor kleurcorrectie tot in de puntjes en de sliders van helderheid, contrast en meer zijn aangepast.

Downloaden: ProCamera (€0,89, universeel, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2012, 16:42
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.