Apple laat niet-werkende nep-game Halo 4 toe in App Store

Apple heeft niet werkende nep-versie van Halo 4, Populous en Shinobi in de App Store toegelaten.

Halo 4Apple heeft vlak voor de tijdelijke sluiting van iTunes Connect een reeks nepspelletjes in de App Store toegelaten. De applicaties doen vermoeden dat geroemde titels zoals Halo 4, Populous en Shinobi in de App Store zijn verschenen, maar niks is minder waar: eenmaal gedownload blijken het totaal andere applicaties te zijn. Dat terwijl de screenshots in de App Store de zeer bekende spellen laten zien.

Er duiken wel vaker nepperds op in de App Store, maar deze applicaties zouden wel eens door veel niks vermoedende iOS-gebruikers gedownload kunnen worden: in verband met de feestdagen is iTunes Connect gesloten en is de kans groot dat ook Apple’s reviewteam in mindere mate aanwezig is. Hierdoor kan het langer duren totdat de frauduleuze applicaties uit de App Store worden gehaald.

Nep-spelletjes in de App Store worden vaak door de eerste boze kopers negatief beoordeeld, maar dit houdt andere downloaders lang niet altijd tegen: eerder dit jaar zagen we nog hoe een nepvariant van Pokémon Yellow ondanks vele waarschuwingen in App Store-recensies toch bovenin de App Store-hitlijsten terechtkwam.

(Niet!) downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2012, 17:53
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.