Football Meister krijgt scores per competitie, Belgische competitie en meer [Preview]

Football Meister voor iPhone krijgt met versie 1.1 een grote update waarmee nu scores per competitie worden bijgehouden, in plaats van een totaalscore. Nieuw is ook de toevoeging van de Jupiler League en de Belgische competitie.

Football Meister Jupiler Pro League headerDe Nederlandse app Football Meister, waarin je voetbalstanden van allerlei competities kan voorspellen, werd warm onthaald op iPhoneclub. Wie dieper keek, zag nog wel wat minpunten in de app. Zo ging het toevoegen van vrienden niet altijd goed en haalden mensen die op meer competities gokten, simpelweg meer punten in het overzicht. Volgende week moet een grote update van Football Meister verschijnen, die de huidige problemen oplost en onder andere de meest gewilde optie – scores per competitie – toevoegt.

Scores per competitie

Football Meister leaderboardJullie schreven het in de reacties, wij bazuinden het rond op Twitter rond en ook op de Facebook-pagina van Football Meister werd het meermaals geopperd. Er moest een optie komen waarmee je de behaalde punten per competitie kan zien. In Football Meister krijg je punten voor elke wedstrijd die je gokt. Dus wie op meer competities gokt, heeft al snel meer punten dan anderen. Dat wordt in de aankomende update ondervangen. Het totaaloverzicht blijft bestaan, maar daarnaast komen er overzichten per competitie. Die kun je vinden in een scrollbalk op de Friends-pagina.

Favourite Friends en profielpagina’s van anderen

Behalve per competitie komen er meer mogelijkheden om je scores direct met beste vrienden te vergelijken. Met de Favourite Friends-optie kun je personen aanstippen als beste vrienden. In elk scoreoverzicht en bij elke voorspelling, kun je de Favourite Friends-knop indrukken om jouw voorspelling of score meteen met je beste vrienden of collega’s te vergelijken.

Als je op dit moment nog geen 10 medespelers op Football Meister hebt, lijkt Favourite Friends misschien een wat onnozele toevoeging. Maar dat is het niet. Tot dusver kom je in de app niet in aanraking met mensen die je niet zelf toevoegt, maar dat verandert. Op de Friends-pagina kun je voortaan op de naam van een vriend drukken en krijg je zijn profielpagina te zien. Daar zie je zijn scorelijst en met welke vrienden hij/zij weer is gekoppeld in één oogopslag en kun je die mensen meteen zelf toevoegen. Ook kan je de laatste voorspellingen van een vriend bekijken (Matches) en zien welke prijzen hij heeft gewonnen (Badges).

https://www.youtube.com/watch?v=4g8Es4ZeNdY

Badges en vriendenopties

De badges worden eveneens toegelicht in de aankomende versie 1.1. Door een badge aan te klikken, krijg je een geschreven toelichting wanneer de badge te winnen is. Zo weet je waar je naartoe werkt en waaraan je de prijzen te danken hebt.

Een probleem met de huidige app is dat het zoeken op vrienden en het toevoegen ervan, zowel via Facebook als Twitter, niet altijd goed gaat. Het systeem om vrienden uit te nodigen (Invites) moet een stuk beter gaan werken in versie 1.1. De zoekfunctie op naam is beter geworden (soms vond je iemand op een deel van de naam en niet op de hele naam), er komt een pending (wachtend op goedkeuring) status bij uitnodigingen via Facebook, Twitter en SMS en bij het uitnodigen via Facebook worden alle vrienden op dat sociale netwerk weergegeven. Niet alleen degene die het spel al spelen dus.

Belgische competitie en Jupiler League

Football Meister Jupiler Pro LeagueOp dit moment wordt Football Meister vooral door veel Nederlanders gespeeld. Dat zie je aan de statistiek van het totaal aantal personen dat een wedstrijd heeft voorspeld. Bij de Eredivisiewedstrijden is dat aantal veel hoger dan Europa League-potjes, bijvoorbeeld. Vanaf de update komen er meer Nederlandse wedstrijden bij: dan mag er ook gegokt worden op de Jupiler League, de Eerste Divisie.

Voor de Belgische spelers zal het een opluchting zijn dat ze niet alleen meer op België – Azerbeidzjan hoeven te gokken. Ook de Belgische competitie wordt ingevoerd in de update. Daarnaast overschrijdt versie 1.1 ook de grenzen van West-Europa. Toegevoegd worden Portugal, Turkije, Frankrijk, Brazilië, Rusland, China, Japan, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Argentinië en Mexico.

Een score van 4 weken

De laatste verandering is nu al ingevoerd in Football Meister en staat dus eigenlijk los van deze update. Per direct is de scoreperiode teruggebracht van oneindig tot de laatste 4 weken. Spelers die net beginnen, hikken niet aan tegen een onoverbrugbare score van vrienden, maar zien de punten die in de laatste vier weken zijn behaald. Een cruciale verandering. Football Meister is niet langer een encyclopedie voor je voorspellingen van een heel voetbalseizoen, maar legt de nadruk nóg meer op het spelelement. Dat is niet erg. Met de aanstaande update kan het spelletje van voetbalstanden voorspellen eigenlijk alleen maar leuker worden.

Downloaden: Football Meister (gratis)

Het is nog niet precies bekend wanneer Football Meister 1.1 zal verschijnen. Naar verwachting is dat in de loop van komende week. Natuurlijk lees je op iPhoneclub wanneer het zover is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 16:03
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken, Sport
Onderwerpen football meister, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.