Bright nu als universele app op de iPad

Een update van de Bright iPhone-app maakt de app universeel en bruikbaar op de iPad. Grootste toevoeging is Eye Candy, een fotorubriek die wel wat vergelijkbaar is met NRC in Beeld. Ook zit er een apart onderdeel met schermvullende advertenties in.

Bright iPadDe iPhone-app van de website Bright heeft een update gekregen. Deze maakt de app universeel, waardoor hij ook de volle resolutie van de iPad gebruikt. In de app kun je het laatste nieuws van de site lezen, maar ook een speciaal voor de iPad gemaakte wekelijkse fotorubriek bekijken. Toekomstige uitgaven van het tijdschrift en Bright’s screenzine, een interactief iPad-magazine, verschijnen later ook binnen deze app.


De app is onderverdeeld in vijf tabs: Eye Candy, nieuws, video’s, downloads en advertenties. Die laatste is voor gebruikers misschien wel het minst interessant, omdat hier alleen een schermvullende reclame verschijnt. Bij het nieuws kun je alles dat op de website verscheen in de app lezen. Links staan alle artikelen, met rechts het geselecteerde bericht. De video- en downloadtabs laten je op soortgelijke wijze alle YouTube-video’s en iPad apps die de site behandelde zien.

De fotorubriek Eye Candy is alleen te bekijken door gebruikers van de iPad-app. Hierin wordt iedere week een bepaald onderwerp uitgelicht met een korte fotoserie. Het doet erg denken aan de app NRC in Beeld, met als groot verschil de gekozen onderwerpen. Waar je bij NRC foto’s van bijvoorbeeld rellen in Londen ziet, vind je bij Bright Apple, winkels en auto’s. Hoewel de update pas is uitgekomen, vind je ook reportages van de afgelopen weken in de app.

Er staan nu al aardig wat updates voor de nieuwe iPad-app gepland. Zo belooft Erwin van der Zande dat de rubriek Bright Spots en de shop binnenkort ook vanuit de app te bekijken zijn. Daarnaast moeten zowel het analoge blad als Bright’s Screenzine vanuit deze app te lezen worden. Een eerder uitgegeven Screenzine verscheen als losse applicatie.

Downloaden: Bright (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 september 2011 om 13:38
Onderwerp
Categorie
Nieuws

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.