iOS game-update: Verticus van Stan Lee, Real Boxing en Bastion voor iPhone

Spider-Man bedenker Stan Lee ziet met Verticus een andere held op de iPhone en iPad verschijnen, maar Bastion en Real Boxing stelen de show.

GU DO Real Boxing iPhone headerImposante titels in verschillende opzichten in de iOS game-update vandaag. Zo is het razendsnelle highscore-spel Verticus ontsproten uit het brein van Stan Lee, de geestelijk vader van Spider-Man en Iron Man! Real Boxing is een realistische variant op Infinity Blade met spectaculaire beelden, en Bastion maakt weer diepe indruk met zijn manier van vertellen. Hoe vaak hoorde je de verteller jouw gamegedrag meteen verslaan?

Rake klap: Real Boxing

GU DO Real Boxing iPhone screenshotOndanks de overeenkomsten in naam, is Real Boxing geen agressieve evenknie van het bejubelde Real Racing. Kijk je echter naar de kwaliteit van het spel, dan zou dat echter zomaar het geval kunnen zijn. Vivid Games heeft puik werk afgeleverd met dit boksspel dat stuurt als een Infinity Blade-variant. Daar waren we op een uitzondering na eigenlijk wel klaar mee, maar in dit boksspel past de besturing werkelijk uitstekend. Je blokt met een knop, ontwijkt met een andere knop en met swipes mep je een uppercut of andere slag. Afhankelijk van je beweging. Je veegt hier dus niet in beeld alsof je een kraslot onthult, maar gedecideerd. Beheerst voor die ene goede klap in de tijd die je hebt. Behalve de Unreal-spelmotor, biedt Real Boxing ook dertig gevechten in een verhaalstand waarin je verschillende belts kan halen, een online multiplayer én volledige AirPlay-ondersteuning. Alleen het Rocky-themanummer moet je er zelf even bij bedenken.
Downloaden: Real Boxing (€4,49, universele app, vanaf iPhone 4 en iOS 4.0)

Verticus: high-speed tunnelvliegen

GU DO Verticus iPhone iPadHet verhaal en de personages in Verticus komen niet van de minste. Van Stan Lee om precies te zijn, de geestelijk vader Spider-Man, Iron Man en The Avengers. Zo! We hebben dus te maken met een superheld die speciaal voor de iPhone en iPad is afgestoft. Verticus speelt in een spelletje waarin je eindeloos door warptunnels, buizen en andere kokervormen vliegt. Omgevingen worden gevoelsmatig willekeurig op je afgegooid in steeds hogere snelheid, met steeds meer dodelijke obstakels op je pad. Soms zijn het balken die de zijkanten aan elkaar houden, de volgende keer zijn het mijnen waar je ook liever even langs zoeft. Je kan je uitdossing opschroeven en uitbreiden met de punten die je scoort in de highscore-pogingen, zodat de kans op een volgende highscore wordt vergroot. Op naar de diepste binnenkant van de planeet – maar serieus: als dit speltype je aanstaat, kan je misschien nog beter naar vlieg-schietspel Arc Squadron kijken dat dit soort tunneluitdagingen als bonussen toevoegt.
Downloaden: Verticus (€1,79, universele app, vanaf iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Bastion

GU DO Bastion iPhone screenshotHet prachtige avonturenspel Bastion bewandelt de omgekeerde weg. Enerzijds omdat het eerst op de iPad uitkwam en nu pas universeel is geworden en daarmee geschikt is gemaakt voor de iPhone en iPod touch. Anderzijds omdat het verhaal in Bastion niet simpelweg bij het begin begint, en omdat je dat ook merkt aan het spel. Je bekijkt het spel van schuin bovenaf en vanuit dat perspectief worden soms zelfs complete levels voor je gebouwd, alsof ze er ooit al waren maar ter plekke voor je gegenereerd moeten worden. In het spel speel je een witharige jongen die in de weer gaat met magie en korte afstandswapens in zijn queeste die live wordt verslagen door de verteller. Dat is vooral bij aanvang een geweldige ervaring. De bromstem van de verteller doet niet alleen de achtergrond van het verhaal uit de doeken, maar doet alsof hij een boek voorleest aan de hand van de dingen die je doet. Pak je een tegenstander aan, dan zegt de verteller dat ook. Ook visueel staat Bastion zijn mannetje, met schilderachtige en kleurrijke beelden. Soms is het bijna zonde dat je zoveel tijd besteedt aan vechten en niet nog meer uit de omgevingen haalt. Maar of het een groot gebrek is? Alleen al op de iPad bond Bastion 143 recensies aan zich in de Nederlandse App Store met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren.
Downloaden: Bastion (€4,49, universeel, vanaf iPhone 4S/ iPod touch 5th gen en iOS 5.1)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.