Politie Amsterdam gaat 30 APPril-app toch niet gebruiken voor druktemeting

De app 30 APPril zal tijdens Koninginnedag en de kroonswisseling geen live-informatie geven over de drukte op bepaalde plekken in Amsterdam. De politie vreest dat het mobiele netwerk overbelast zal raken.

30Appril-kaart-POIAfgelopen week presenteerde de Amsterdamse politie de 30 APPril-app, waarmee ze de drukte in de hoofdstad kunnen meten tijdens Koninginnedag. “Hoe meer mensen de app downloaden, hoe beter we u kunnen informeren”, kondigde de politie aan. Er waren minstens 20.000 mensen met een APPril-app nodig om de drukte in de binnenstad nauwkeurig te kunnen meten. Maar de functionaliteit zal op 30 april helemaal niet gebruikt worden. De politie heeft besloten om de druktemeting uit te schakelen, uit vrees dat het mobiele netwerk overbelast raakt. Het voorkomt dat noodnummer 112 niet meer bereikbaar is. APPril zou de drukte tonen op verschillende plaatsen in de stad.

Dat werkt als volgt: iPhones en Android-telefoons waarop de app is geïnstalleerd zouden hun gps-locatie via het mobiele netwerk naar een server sturen, zodat de politie in de gaten kon houden waar te druk wordt. Maar dat geeft extra druk op het 3G-netwerk, dat door twitterende en fotograferende mensen toch al zwaar wordt belast op 30 april.

Een politiewoordvoerder zegt tegen de NOS:

KPN kan niet garanderen dat het noodnummer 112 goed bereikbaar blijft. En daarom is besloten de mogelijkheden van de app te beperken, om het netwerk te ontlasten.

In de app kun je nog wel het programma raadplegen, maar de mogelijkheid om te zien hoe druk het is in de stad, vervalt. Het plan is nu om de functionaliteit van de app op een later moment goed te testen, wanneer het minder druk is in Amsterdam.

Downloaden: 30 APPril (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2013, 13:23
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen amsterdam, koninginnedag, politie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.