5 Mei Bevrijdingsfestivals: programma in iPhone-app

5 Mei Bevrijdingsfestivals is de officiële iPhone-app met het programma en de artiesten voor de 14 steden die een Bevrijdingsfestival hebben.

5 mei bevrijdingsfestivals iPoneDe Nederlandse bevrijdingsfestivals hebben een eigen applicatie gekregen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei sloeg daarvoor de handen ineen met het Nederlandse initiatief AppMachine; een Nederlandse dienst waarmee je simpel een app maakt en publiceert. In de officiële iPhone-app 5 mei Bevrijdingsfestivals vind je de Bevrijdingsdag-optredens van Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Vlissingen, Utrecht, Den Bosch, Roermond, Wageningen, Assen, Groningen, Leeuwarden, Almere en Zwolle. In de app tref je ook een rood-wit-blauw flikkerende ‘fakkel’ die je vermoedelijk wel op de festivals terug zal zien.

Het lijkt in ieder geval niet de aanleiding om de app te downloaden. Dat is toch echt het programma van de veertien Bevrijdingsfestivals in Nederland, waarop samen zo’n 250 bands en artiesten optreden op ongeveer 40 podia. Met bijna overdreven grote letters in het stedenmenu word je naar het goede festival geleid, waarna je een overzicht ziet met de line-up, nieuws, projecten, algemene festivalinfo en links naar de Twitter- en Facebookpagina.

Dat is bijvoorbeeld het aanbod van Assen, waarin je kan kiezen uit vier muziekpodia en bij elke een tijdschema met artiest ziet. Druk je op een pagina, dan krijg je een beschrijving en de locatie op de kaart van het optreden te zien en kan je de route ernaar toe uitstippelen. Met pijltjes beweeg je door de verschillende optredens bij een podium op. Met een horizontale veeg keer je terug naar de bovenliggende pagina. Groningen, bijvoorbeeld, is veel minder volledig als het op het programma aankomt. Misschien worden daar de gegevens later ingevoerd, maar daar zie je op moment van schrijven geen concerttijden of beschrijvingen van artiesten.

5 mei Bevrijdingsfestivals iPhone 5 mei Bevrijdingsfestivals programma

De echte muziekliefhebber die graag Bevrijdingsfestivals afstruint op jacht naar specifieke artiesten, heeft nog wel een kladblokje nodig naast de applicatie. Er zijn geen schema’s van alle optredens op alle podia binnen een stad, en ook van zo’n landelijk overzicht is geen sprake. Bovendien heb je geen mogelijkheid optredens als favoriet te bewaren om je eigen schema terug te kijken. Jammer voor fanatieke bezoekers, maar het levert zo wel een duidelijke, rechttoe rechtaan-app op voor iedereen. Al verschilt de bruikbaarheid van 5 mei Bevrijdingsfestivals vooralsnog dus wel per stad.

Downloaden: 5 mei Bevrijdingsfestivals (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2013, 21:05
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerp festival

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.