Pokémon TV: Pokémon-afleveringen kijken met officiële app

De Pokémon TV-app laat je legaal afleveringen van de Pokémon-animatieserie kijken.

Pokemon iconEen nieuwe iPhone-app van The Pokémon Company maakt het mogelijk om afleveringen van de Pokémon-televisieserie te kijken. Pokémon TV biedt een flink aantal van de originele afleveringen, gesorteerd op de fictieve regio waar ze in plaatsvinden. Alle afleveringen zijn gratis te bekijken: van in-app aankopen om te kijken lijkt geen sprake te zijn. Daar staat tegenover dat de app niet heel erg strak in elkaar zit. Er is gekozen voor een simpele webview gevuld met icoontjes van de beschikbare afleveringen. Het betreft de Engelstalige versie van de serie.

PokemonNiet de gehele Pokémon-serie is in de app te bekijken. In plaats daarvan zijn er ongeveer tien afleveringen te bekijken per Pokémon-regio. Zo kun je tien afleveringen uit het tweede seizoen bekijken, dat is gebaseerd op de originele Pokémon-spellen, of juist de avonturen gebaseerd op de recentere games starten.

De Pokémon-app is gemaakt door The Pokémon Company, wat betekent dat het gaat om een officiële applicatie. Het aantal officiële Pokémon-gerelateerde apps in de App Store lijkt daarmee te groeien: eerder bracht The Pokémon Company nog een eigen Pokédex uit. Dat terwijl Pokémon sterk afhankelijk is van Nintendo, dat geen interesse zegt te hebben in het uitbrengen van games voor de iPhone en iPad. Nintendo zelf werkt echter wel aan een Wii U-app, waarmee je de game-bezigheden van je vrienden kunt bijhouden.

Downloaden: Pokémon TV (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2013, 18:42
Categorieën Amusement, Games
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.