iOS game-update: Rotolla, Furious Football en Cubez

De leukste iOS-spellen van vandaag: zeshoekige Tetris-variant Rotolla, sfeervolle blokkenpuzzelaar Cubez en de Angry Birds sportgameFurious Football.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Furious FootballWe worden van alleen het concept achter Furious Football al ontzettend enthousiast. De ontwikkelaar van het nieuwe iOS-spelletje heeft het principe van Angry Birds gepakt en er een sportgame van gemaakt. Iets dat met het flinke aantal sportspellen die er hetzelfde uitzien ontzettend verfrissend is. Tenminste, voor eventjes. Speel je Furious Football te lang, dan wordt langzaam maar zeker duidelijk op welke vlakken de game oneerlijk is. Gelukkig zit er nog genoeg ander leuks in de iOS game-update vandaag, waaronder Tetris-variant Rotolla.

Rotolla: Tetris van zes kanten

RotollaJe hebt een paar spellen die aan de grondvesten staan van bepaalde game-genres. Pong is de moeder van alle sportgames, het uit de jaren ’70 stammende Adventure kan gezien worden als het allereerste avonturenspel en Tetris, hoewel niet de eerste, is de grote inspiratiebron voor nagenoeg alle puzzelspelletjes die daarop volgden. Dat zie je terug in het ontwerp van de meeste games, waaronder ook het pas uitgekomen Rotolla. Dit spelletje laat je vallende blokken naast elkaar leggen, om ze te laten verdwijnen voordat je het hoogste punt bereikt. Groot verschil zit alleen in de opbouw van levels: deze bestaan niet uit een hoge toren van blokjes, maar uit een zeshoek waarvan je de randen vult. Het spel vindt ook inspiratie in games zoals Bejeweled – je moet namelijk drie keer hetzelfde kleurtje naast elkaar leggen om een strip te laten verdwijnen. Het resultaat is een hersenkraker waarbij je constant naar zes plekken tegelijk moet kijken en tegen een chronisch tijdtekort aanloopt.
Downloaden: Rotolla (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Furious Football: American Football op zijn Angry Birds

Furious Football 2Wij vermoeden dat er weinig mensen zijn die zich hardop hebben afgevraagd hoe Angry Birds er uit zou zien als een American Football-spel, maar dat heeft ontwikkelaar Johnney Nguyen niet tegengehouden om dit idee in de praktijk uit te voeren. In Furious Football gooi je een bal zoals je ook een vogel zou werpen in Angry Birds, maar ditmaal heb je als doelwit de sporter van jouw team die richting het tegenliggende veld rent. Het geeft je iets anders om naar te kijken terwijl je de resultaten van je worp bekijkt dan in Angry Birds, maar de willekeur in Furious Football maakt het spel minder ideaal. Is de bal geworpen, dan ben je namelijk de controle volledig kwijt. Zo kan een goede score worden verpest door een getackeld personage, terwijl je daar weinig aan kunt doen.
Downloaden: Furious Football (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=46fSUB9CTDw

Trailer van de Dag: Cubez

CubezBlokjes heen en weer slingeren om iets in elkaar te zetten hoeft zich niet te beperken tot enkel de grote, open spelwereld van Minecraft, zo bewijst Cubez. Dit flink gestileerde puzzelspel heeft verdacht veel weg van een Minecraft-level, maar is in plaats daarvan een op zichzelf staande ervaring. Ieder level moet je blokken bij elkaar rapen en een puzzel oplossen, zodat de deur naar de volgende kamer opengaat. Dit kan zo simpel zijn als het bouwen van een brug, maar soms moet je ook schakelaars over laten gaan. Het resultaat is één grote brok sfeer, maar helemaal tevreden zijn we nog niet met de game: de virtuele knoppen die je gebruikt om rond te lopen worden namelijk niet op het scherm getoond, waardoor het soms ontzettend frustrerend kan zijn om te zien wat je doet.
Downloaden: Cubez (€1,79, universeel, iOS 3.1.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2013, 14:12
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.