ANWB Onderweg: makkelijker goedkoop tanken en parkeren

ANWB Onderweg op iPhone is verrijkt met het aantal vrije plaatsen in Qpark-parkeergarages en toont beter waar je goedkoop tankt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ANWB OnderwegANWB Onderweg is voorzien van een update. De iPhone-app van de Wielrijdersbond die informatie over het verkeer, autoschade, carpoolen, het OV, parkeerinformatie en meer bij elkaar brengt onder één dak, is vooral verbeterd qua informatievoorziening voor het tanken. In toevoeging op benzine- en dieselprijzen bij de tankstations, kan je nu ook zoeken op LPG-prijzen. Op de kaart vind je goedkope tankstations makkelijker dan voorheen omdat ze voortaan groen zijn afgebeeld.

Ook de parkeerinformatie is verrijkt, al beperkt de verbetering zich op dat vlak tot één provider van parkeerplaatsen: Qpark. Bij garages van het merk kan je voortaan meteen het aantal beschikbare plekken zien als je op een locatie op de kaart tikt. Een welkome extra functie bovenop de gekleurde ondergrond waardoor je al langer aan de kleurindicaties rood, oranje en groen ziet waar je goedkoop en duur parkeert.

Verder is de verkeersinformatie in de applicatie nu opgesteld in volgorde van wegnaam. Je ziet per weg in het klein vermeld hoeveel files erop staan en hoeveel flitsers je kan verwachten. Helaas is de informatie in beeld tamelijk klein. Je hebt er niks aan tijdens het rijden, omdat de gegevens als bestuurder onleesbaar klein zijn. In het grote artikel dat we over ANWB Onderweg voor de iPhone schreven bij de uitgave, zie je met welke bronnen de bond in zee is gegaan om die gegevens te leveren.

ANWB nieuwe verkeersinformatie per weg ANWB Onderweg vrije parkeerplekken

ANWB Onderweg heeft verder enkele vernieuwingen doorgevoerd in de interface en in de prestaties van de app. Het streven van ANWB Onderweg om alle informatie met eigen gewenste filters beschikbaar te maken op één kaart, is in versie 1.2 nog niet gerealiseerd.

Downloaden: ANWB Onderweg (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2013, 14:11
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen anwb, parkeren, tanken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.