Pocketdeals NL 2.0: notificaties van kortingen in je woonplaats

De kortingsapp Pocketdeals NL is vernieuwd voor de iPhone naar versie 2.0. Je kan nu pushberichten ontvangen als er een nieuwe korting of actie in je woonplaats plaatsvindt en ook de layout is verbeterd.

PocketDealsDe Groningse start-up Pocketdeals NL heeft haar iPhone-applicatie maandagmiddag bijgewerkt naar versie 2.0. Die voegt als voornaamste verbetering toe dat je pushberichten kan ontvangen als er een nieuwe kortingsactie plaatsvindt in je woonplaats. Er is ook een zoekoptie geïntroduceerd, waarmee je kan zoeken op trefwoorden binnen een zelf in te stellen straal.

De layout is wat aangescherpt in Pocketdeals NL 2.0, met wat kleinere letters. Daardoor is de korting beter te lezen in het overzichtsmenu, te vinden onder de tabbladen In de buurt, Plaatsen of in het nieuwe tabblad Zoeken. Pocketdeals NL nieuwe layout iPhoneDaar kan je met een slider aangeven tot welke afstand je wilt gaan om je trefwoord te vinden: van 1 kilometer tot en met heel Nederland. De zoekfunctie is gelukkig niet al te kieskeurig. Als je ‘sparerib’ invoert, vindt hij ‘spareribs’ ook. Andersom is dat niet het geval. Het is dus handig altijd in enkelvoud te zoeken.

De nieuwe mogelijkheid tot plaatsgebonden pushberichten, tref je onder het tabblad Meer -> Notificaties. Je kan een eigen thuisplaats instellen uit een lijst met plaatsen die in beeld komen als je een provincie hebt geselecteerd. Alle steden en dorpen in Nederland zijn geïndexeerd en te selecteren. Je kon al pushberichten ontvangen van bedrijven die je in de app markeert als favorieten. Die optie is overeind gebleven in deze versie. Op de Meer-tabblad zijn ook meer pagina’s met algemene informatie omtrent PocketDeals NL te lezen. Als laatste verbeterpunt wordt gesteld dat de weergave van de bon die je virtueel afscheurt is verbeterd, maar dat zien we persoonlijk niet terug. Pocketdeals NL kaart binnenstadNet als in Scoupy scheur je bonnen af met een slide-to-unlock knop. Die handeling moet je aan een ober of winkelbediende laten zien om een korting te laten gelden.

Pocketdeals NL biedt in de meeste Nederlandse steden één of meerder kortingsacties die landelijk gelden. Alleen in Groningen zijn veel lokale ondernemers overtuigd mee te doen. Op Sinterklaasdag vorig jaar werd het op Groningen georiënteerde Pocketdeals NL overgenomen door Groupdeal, een kortingscouponnen-variant van de Telegraaf Media Groep. Het ligt daardoor in de lijn der verwachtingen dat Pocketdeals NL binnen afzienbare tijd meer aanbiedingen zal bieden in steden verspreid over heel Nederland. De nieuwe plaatsgebonden pushfunctie sluit daarop aan.

Downloaden: PocketDeals NL (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2012, 15:07
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen deals, korting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.