PlayStation App voor PlayStation 4 uitgekomen op iPhone

PlayStation App voor iPhone is een app waarin je met gaming vrienden kan chatten, aankopen in de Store kan voorbereiden en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

PlayStation App iPhoneDe PlayStation App die hand in hand gaat met de PlayStation 4, is nu ook in Nederland en België te downloaden. De release van de applicatie loopt vooruit op verkoop van de PlayStation 4 in onze landen, vanaf 29 november. In de app zie je welke vrienden op de spelcomputer online zijn en kan je onderling berichten versturen. Ook zie je een nieuwsfeed van de laatste activiteit van jou en vrienden en kan je alvast shoppen in de PlayStation Store, waarna je bij thuiskomt meteen met je nieuwe aankopen aan de gang kan.

Onder de noemer ‘blijf in de game’ werpt de PlayStation App zich op als verlengstuk van de console. De PlayStation 4 is eveneens de makkelijkste manier waarop je de applicatie goed aan de praat krijgt. Zodra je op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zit als de PlayStation 4, kan je contact leggen in de iPhone-app en worden je profielgegevens doorgezet in de app. In de app kan je ook inloggen met je PSN-account via een website die in Safari wordt geopend, maar wij stuitten daarbij herhaaldelijk op een verbindingsfout.

PlayStation App chatten iPhone PlayStation App meekijken iPhone

De huidige PlayStation App is een heruitgave van de eerder verkrijgbare PlayStation App, nu afgestemd op de functies en het uiterlijk van de PS4.

Het hoofdmenu in het centrale tabblad is niet al te groot, maar biedt wel toegang tot allerlei informatie. In het grote vak wordt de nieuwsfeed van de voortgang van vrienden en jezelf getoond en er omheen vind je vijf knoppen waarmee je profielinformatie, trofeeën, instellingen, vrienden en de PlayStation Store mee kan benaderen.

Sony stelt verder dat je de PlayStation App op de iPhone in bepaalde toepassingen en games kan gebruiken als tweede scherm, maar praktijkvoorbeelden zijn daarvan nog niet bekend. De mogelijkheid om games te bekijken die andere spelers live streamen terwijl ze spelen, is wel aanwezig.

Voor Xbox-bezitters is de eerder aangekondigde PlayStation App niet al te bijzonder: Xbox Smartglass biedt soortgelijke functies al voor de huidige Xbox 360 vanaf november vorig jaar. Daarin heeft tweede scherm-functionaliteit nog geen rol van betekenis gespeeld.

Downloaden: PlayStation App (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2013, 14:01
Categorieën Amusement, Games
Onderwerpen playstation, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.