Procreate 2 voor iPad: nieuw ontwerp en 64-bit ondersteuning

Populaire tekenapp Procreate voor iPad is compleet vernieuwd, met een iOS 7 ontwerp, GPU-versnelde filters en ondersteuning voor de 64-bits A7 chip.

procreateTekenapp Procreate heeft een fikse update gehad, waarbij zowel het icoontje als het ontwerp van de app onder handen zijn genomen. Daarnaast biedt Procreate nu ondersteuning voor Apple’s 64-bits A7-processor, waardoor hij een stuk sneller in omgang moet zijn. Wellicht is dat ook wel de reden voor de nieuwe filters en effecten die flink wat extra gebruik maken van de grafische rekenkracht van de iPad. De interface van Procreate ziet er er nog steeds erg stijlvol uit, met donkere kleuren en transparante menu’s, waardoor de kleuren in de app goed uitkomen.

In de vernieuwde galerie zouden documenten nu sneller moeten laden, kunnen groepen voortaan worden gedeeld en kun je thumbnails meteen bewerken. De nieuwe filters en effecten die voortaan door de GPU worden versneld zijn vervagen, verscherpen, egaliseren, en het aanpassen van de tint, verzadiging, helderheid, kleurbalans en rondingen van een tekening.

kwasten

Procreate 2.0 is één van die apps waarbij ondersteuning van de 64-bits processor echt relevant kan zijn. Het gebruik van de nieuwe 64-bits A7-chip kan een app namelijk een stuk sneller maken, maar dat is niet bij alle apps even goed merkbaar. Het verschil zal vooral opvallen bij games, die vaak kampen met wat langere laadtijden, en zwaardere apps met veel functies zoals Procreate 2.0. Teken-apps vergen vaak flink wat rekenkracht, die nu kan worden opgevangen door Apple’s 64-bits A7-processor. Om meer apps in deze categorie te ontdekken kun je ook Apple’s nieuwe App Store rubriek bekijken, met daarin apps die zijn verbeterd voor de iPhone 5s.

Voor wie Procreate nog niet kent: de app behoort tot een van de favoriete iPad-apps onder tekenaars. Zowel de functionaliteit als de vormgeving worden gewaardeerd. De app ontving zelfs een Apple Design Award voor het ontwerp van de app. Recentelijk werd de app geüpdatet met een opnamefunctie voor video’s en een “freehand” selectiegereedschap, een nieuw systeem om te knippen en te plakken.

Downloaden: Procreate – Sketch, paint, create (€5,49, iPad, iOS 7.0+)

filters en effecten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2013, 11:03
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.