Playstation 4 krijgt tweede scherm-app voor iPhone en iPad

De Playstation 4 krijgt een tweede scherm-app voor smartphones en tablets, die ook voor iPhone en iPad beschikbaar is.

Playstation 4De vannacht aangekondigde Playstation 4 zal niet alleen met een controller te bedienen zijn: een speciale tweede scherm-app zal het mogelijk maken om met smartphones en tablets bijvoorbeeld spellen te downloaden en extra spelinformatie te bekijken en beïnvloeden tijdens het gamen. De app zal volgens Sony niet alleen voor Android-devices beschikbaar zijn: je kunt hem ook voor iPhone en iPad downloaden. Dat is opmerkelijk, want Sony concurreert met Apple met een eigen smartphonelijn draaiend op Android.

De Playstation-app zal eind dit jaar in de App Store staan, zodra ook de Playstation 4 in de winkels ligt. Door de app te starten kun je bijvoorbeeld kaarten zien voor de spelwereld van een game die je speelt. Ook zal het mogelijk zijn om vanuit de app je Playstation 4 vanaf een afstand te bedienen. Zo kun je een game downloaden terwijl je niet thuis bent.

Sony is niet de eerste die een smartphone-app uitbrengt die werkt met een spelcomputer: Microsoft deed afgelopen jaar nog hetzelfde met Xbox Smartglass. Ook deze app laat je extra spelinformatie tijdens het gamen zien. Microsoft’s app is net als de Playstation-app voor iOS beschikbaar, terwijl Microsoft met Windows Phone tevens een aandeel in de smartphonemarkt heeft. Beide bedrijven lijken een zo breed mogelijke groep te willen bereiken.

Afgelopen jaar stortte Nintendo zich nog meer op tweede schermen voor spelcomputers. De toen uitgebrachte Wii U heeft een controller met een ingebouwde tablet, waar bij veel spellen relevante informatie op te zien is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2013, 7:54
Categorie Games
Onderwerpen playstation, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.