Marktplaats iPhone-app 2.2: mobiel betalen voor adverteerders

Marktplaats op iPhone is een fijnere plaats voor adverteerders geworden: je kan betaalde advertenties afrekenen met iDeal en PayPal.

Marktplaats iPhone-appMarktplaats mag dan geen systeem hebben om een betaling rechtstreeks via de veilingsite af te werken; de iPhone-app is na een update in ieder geval wel voorzien van een betalingssysteem. Het mobiele betalen is van toepassing op adverteerders in de app. Als je nu een advertentie plaatst in een betaalde categorie zoals huizen of auto’s, kan je daarvoor direct de kosten afhandelen aan de hand van iDeal of PayPal. Het aantal foto’s dat je kan plaatsen is meteen opgehoogd van 3 naar 8 stuks.


Marktplaats draait er zijn hand niet voor om als je een eigen website graag wilt aanprijzen bij een advertentie: daar geeft de app je nu bij gratis en betaalde categorieën groen licht voor. En als je toch bezig bent de puntjes op de i te zetten bij je advertenties, kan je hem ook ‘de weg omhoog’ kopen. Met hetzelfde iDeal en PayPal kan je advertenties extra laten opvallen met behulp van de opties Dagtopper of een Topadvertentie. Zo kom je bij zoekresultaten bovenaan te staan – allemaal te regelen vanuit de iPhone-app.

Verder heeft Marktplaats 2.2 ten opzichte van de voorgangers een paar kosmetische aanpassingen gekregen en zijn er vastlopers uit de app verholpen. In de App Store-omschrijving belooft Marktplaats dat de app nog lang niet klaar is en dat ze nog steeds goed naar gebruikersfeedback kijkt.

Downloaden: Marktplaats (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2013, 9:15
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen ideal, marktplaats, paypal, veiling
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.