Line Band: Berichten-app concurreert met Facebook-groepen

De nieuwe sociale app Line Band laat je een privénetwerk voor jou en je vrienden maken. De app concurreert qua functies erg met de groepen die je al op Facebook kunt maken.

Line BandNHN Japan heeft de iPhone-app Line Band internationaal beschikbaar gesteld. Line Band laat je een klein, sociaal netwerk voor alleen jou en je vrienden, familie of klasgenoten maken. Binnen dit netwerk kun je berichten kunt achterlaten, evenementen organiseren en foto’s delen. De app doet erg denken aan de Groep-functie van Facebook, waarmee je veel van dezelfde informatie kunt delen met een selecte groep mensen. Line Band is gratis beschikbaar voor zowel iOS als Android, waardoor je een zo groot mogelijke groep vrienden aan je groepen kunt toevoegen.

Ontwikkelaar NHN Japan bracht eerder nog de iOS-app Line uit, een concurrent op WhatsApp die vooral in Azië erg populair is. Line was vooral toegespitst op jonge gebruikers, een trend die Line Band subtiel lijkt voort te zetten: bij het maken van een groep stelt Line Band voor je klasgenoten in één groep te stoppen, maar wordt er geen woord gerept over een groep voor bijvoorbeeld je collega’s.

Line BandLine Band 2

Bij het plaatsen van een bericht in Line Band krijg je flink wat keuzes. Een gewoon tekstbericht is altijd mogelijk en ook foto’s en video’s kunnen met je bericht worden verstuurd. Je kunt ook een poll achterlaten, om te kijken wat alle vrienden in een groep denken over iets. De kaartknop laat je een gps-locatie delen. De app heeft ook een paar vooraf gemaakte e-cards die je in een groep kunt droppen. Zo kun je anderen bijvoorbeeld een gelukkig nieuwjaar wensen zonder de moeite te nemen een leuke afbeelding te zoeken of een slimme tekst te schrijven.

Line Band geeft je veel invloed op het uiterlijk van de app. Bij het maken van een groep kies je een coverafbeelding, die kan bestaan uit een foto of een standaardillustratie. Later zal je groep in het overzicht met deze afbeelding worden getoond. Je kiest ook een kleur voor een bijbehorende band. De kleur van de balk bovenin de app zal veranderen op basis van deze bandkleur.

Er zitten genoeg functies in Line Band om te het gebruik van de app met je vrienden te overwegen. Je moet ze dan alleen wel overtuigen: Line Band is immers weer een nieuwe sociale app waar je vrienden een account in moeten maken voordat ze aan de slag kunnen. Dat terwijl Facebook, waar een hoop mensen al op zitten, veel van de basisfuncties ook biedt.

Downloaden: Line Band (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2013, 19:45
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.