iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Play It 2.1: Nederlandse muziekspeler krijgt grote update

De fraaie Windows Phone 7-muziekspeler op je iPhone? Het kan met Play It, een Nederlandse muziek-app voor de iPhone - een app die je volledig bedient met gestures en swipes in plaats van knoppen en balken.

Play It Windows Phone 7 muziekspeler op de iPhonePlay It, de Nederlandse muziekspeler van de 17-jarige Jeroen van Rijn, werd door veel gebruikers ontdekt en omarmd toen hij september vorig jaar even gratis was in de AppEvent-actie. Inmiddels is de muziekspeler, waarin je gebruik maakt van bewegingen in plaats van menubalken, voorzien van een grote 2.1-update. Die geeft het hoofdmenu een Windows Phone 7-achtige uitstraling, laat je een albumcover in volledig scherm bekijken en introduceert verschillende visuele thema’s.


Het is slechts een greep uit de vernieuwingen in de nieuwste versie. Het hoofdmenu bevat nu ook een shuffle-optie om meteen te beginnen met een willekeurig nummer en de bewegingen zijn verbeterd. Een nieuwe beweging die wordt ondersteund is de pinch-to-zoom, waarmee je de coverart van een nummer intuïtief kan vergroten naar een volledig scherm. Nieuw is ook dat je de voortgangsbalk kan vastpakken en kan verschuiven om meteen naar een ander gedeelte van een nummer te gaan. Play It Windows Phone 7 muziekspeler op iPhone screenshotDe shuffle-knop wordt nu bijgestaan door een repeat-knop om een nummer te herhalen. Er is daarmee ook een nieuwe fout ingeslopen: de knoppen geven niet bij elk nummer gehoor.

Wie graag over nummers bericht, zal verheugd zijn dat je vanuit de applicatie kan tweeten vanaf verschillende accounts en dat het bericht zelf aanpasbaar is. Dat laatste is niet zo vreemd, omdat de app de iOS 5-module voor het tweeten gebruikt. Automatisch een tweet versturen gebeurt nu pas als je het scherm 10 seconden ingedrukt houdt. Tevens kan je de cover-art van een nummer meesturen.

De thema’s die je kan instellen, zijn te veranderen op vijf punten. Voor de kleur tegels in het hoofdmenu heb je de keuze uit blauw, groen, geel, paars, rood, oranje, twee soorten roze, zwart en wit. Daarnaast kan je kleur van de achtergrond, de tekst en de detailtekst instellen. Als je het wilt, kan je Play it zo omtoveren tot een muziekspeler die zich veel meer thuis zou voelen op een Windows Phone 7.

Downloaden: Play it (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.