PlanBe Lite: hét gratis alternatief voor Easy Calendar?

De geliefde iPhone agenda-app Easy Calendar heeft een gevaarlijke concurrent gekregen. PlanBe is universeel, heeft taken en is ook gratis.

PlanBe nieuwe agenda-app gratis Easy Calendar iPhoneOverspoeld met enthousiaste recensies in de App Store, lijkt het Nederlandse Easy Calendar misschien wel de populairste agenda-app voor de iPhone in eigen land. En nu kan je de 1,79 euro kostende app ook gratis proberen. Soort van. De agenda-app PlanBe lijkt als twee druppels water op Easy Calendar. Hij heeft een net zo handig weekoverzicht en snelle manier van nieuwe afspraken invoeren. En nu is daarvan een gratis PlanBe Lite-variant uitgebracht. Dezelfde app, maar met een permanente reclamebalk in beeld en zelfs extra mogelijkheden ten opzichte van Easy Calendar…

PlanBe lijkt enorm op Easy Calendar, maar verschilt wel op punten. Waar Easy Calendar alleen een weekoverzicht heeft, kan je in PlanBe ook kiezen voor een overzicht per dag, maand en taken. Taken ja, een behoorlijke toevoeging van PlanBe: het is meteen ook een todo-app. Je kan behalve een afspraak, ook een taak invoeren met een knop. Die komt dan meteen als af te vinken taak op de geselecteerde datum te staan. In het Task-overzicht onderin het scherm zie je alle taken op een rij, onderverdeeld in vandaag, aankomende week, daarna en ‘tijdloos’.

Een taak aanmaken gaat net zo makkelijk als een afspraak in PlanBe. Met de plus rechtsboven tik je de event- of task-balk aan en voer je de naam in. Daarna staat de taak of afspraak meteen op de datum die je daarvoor het laatst selecteerde (standaard op vandaag). Slepen kan door de afspraak of taak lang ingedrukt te houden, of met een korte druk en dan ‘Edit’. In dat venster activeer je ook pushberichten ter herinnering, het terugkomen van de afspraak, en het tijdstip waarop die staat. Afspraken worden standaard als All Day-events in de agenda gezet, tegenover de standaardtijd van één uur in Easy Calendar. Als je de tijd toch wilt ingeven, wordt de duur ervan alsnog snel tot één uur teruggebracht. Dat kan je natuurlijk wel veranderen.

PlanBe Lite drag and drop PlanBe snel schakelen tussen agenda's

Taken kan je in PlanBe ook voorzien van een prioriteit. Je kan ze zowel op de dag zelf als in het Task-menu vinken om af te ronden. Als je geen afgeronde taken wilt zien in de agenda en takenlijst, trek je het menu naar beneden en verdwijnen ze. Trek nog eens, en je ziet ze terugkomen. Hartstikke handig, en dat niet alleen: zoals de afspraken synchroniseren met de standaardagenda (CalDAV) van iOS, synchroniseren de taken met de standaard Herinneringen-app van Apple. Je kan beide dus bedienen vanuit PlanBe; en je kan taken dus ook invoeren vanuit Siri om ze in PlanBe te zien.

PlanBe heeft meer punten die het noemen waard zijn: je kan met in de icon-badge aangeven wat je wilt zien (datum of aantal resterende taken bijvoorbeeld), de app is prima in landscape te gebruiken en met een tik op de bovenbalk schakel je snel tussen je agenda’s. De grootste klapper is dat de volledige versie van de app universeel is en dus ook is geoptimaliseerd voor de iPad.

De vraag is of PlanBe onnodig uitgebreid is door zijn takenlijst ten opzichte van Easy Calendar, of dat de app door de toevoeging misschien wel beter is. Als je PlanBe’s combinatie van agenda en todo-lijst zonder reclame wilt hebben, kan je de volledige versie van PlanBe kopen voor 1,79 euro. Precies de prijs van Easy Calendar.

Downloaden: PlanBe Lite (gratis met reclame, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: PlanBe (€1,79, universeel, iOS 5.0+)
Ook genoemd: Easy Calendar (€1,79, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2013, 21:37
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.