Serendip Free Music Radio: luister naar muziek die vrienden leuk vinden

Serendip is een gratis iPhone-app waarmee je muziek die vrienden delen in radiovorm kan afspelen. Ook kan je er makkelijk muziek mee delen.

Serendip iPhone iPod touchWie een beetje dataverbruik niet erg vindt, kan zijn geluk niet op met muziek-apps op de iPhone die je constant nieuwe muziek aandragen. Serendip is een nieuwe, gratis applicatie die zich in dit rijtje schaart. De applicatie zet de plays van vrienden op Facebook en Twitter onder elkaar en laat je direct hun muziek beluisteren. Daarnaast kan je eigen favoriete artiesten aangeven. De app gaat op zoek naar tien andere gebruikers die jouw smaak delen en houdt hun nieuwe geluisterde muziek bij.

Het aardige is dat Serendip niet vereist dat vrienden handmatig muziek delen in de app. De app bekijkt aan de hand van databases welke gedeelde muziek van vrienden bij je past, en schotelt die voor in de app. Een vriend die muziek luistert die op jouw smaak aansluit, wordt desgewenst automatisch gevolgd in de app. Alle gedeelde muziek van je tien standaardgebruikers en vrienden komt terecht in het hoofdmenu van Serendip. Dat hoofdmenu heet Music en toont nummers van je muzikale ‘bondgenoten’ onder elkaar. De app kan overweg met muziek die wordt gedeeld vanaf vier bronnen: YouTube, Bandcamp, Vimeo en Soundcloud.

De app gaat automatisch door naar het volgende nummer in de lijst en wanneer je de app sluit, blijft muziek die anderen hebben aangedragen op de achtergrond doorspelen. Zo functioneert het dus als een radio. Bevalt een nummer? Geef de gebruiker (hier: dj) een ‘Rock On!’ of re-air een nummer. Met beide opties kunnen verbonden vrienden en luisteraars het nummer zien, dan afkomstig van jou als ‘dj’. Een re-air kan ook meteen gedeeld worden op Twitter en Facebook.

Vanuit het hoofdmenu links zie je op My Page welke nummers je zelf hebt uitgezonden als dj. Ook zie je er volgers en de personen die je zelf volgt. In de instellingen bepaal je of je pushberichten ontvangt voor een Rock On of een nieuwe volger. Zo wordt muziek uitzenden ook een beetje een spelletje aanhang vergaren van je muzieksmaak.

Serendip profielpagina Serendip iPhone app muziek zoeken

Met de zoekknop rechtsboven ga je op jacht naar nummers die je wilt delen met andere gebruikers. Helaas zijn er geen uitgebreide zoekopties op exacte artiestennamen of actualiteit van de video. Dat gedeelte kan beter. Nummers die je afspeelt in de zoekopdracht, gedragen zich in tegenstelling tot de rest van de app ook niet als een afspeellijst en doen het niet op de achtergrond. Je dient ze eerst uit te zenden als dj. Omdat dat samengaat met een post op Facebook of Twitter, is Serendip wel een goede mogelijkheid om muziek te delen met anderen. In en buiten Serendip.

Downloaden: Serendip (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Serendip timeline met muziek Serendip Lana Del Rey remix iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2013, 20:30
Categorieën Muziek, Sociaal netwerken
Onderwerpen muziek, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.