Pixel Press: handgetekende levels voor iOS-spel maken

Pixel Press maakt het mogelijk om op papier een level voor een iOS-spel te tekenen, waarna je er echt doorheen kunt lopen door een foto te maken.

Pixel Press iOS packshotPixel Press wil het makkelijk voor iedereen maken om een spel voor de iPhone of iPad in elkaar te zetten. Je tekent een tweedimensionaal level op een stuk papier met een speciaal raster, waarna je deze tekening op een iPhone-foto vastlegt via een speciale app. Deze applicatie maakt van deze tekening een ‘echt’ level binnen een game, waarin je zelf rond kunt lopen als een klein pixelpoppetje. De app is er nog niet: de makers zamelen geld in op Kickstarter.

Er is geen programmeerkennis vereist om uit de voeten te kunnen met Pixel Press. De makers willen een zo simpel mogelijke manier bieden om je eigen level te maken, zodat bijvoorbeeld kinderen hun ideeën kunnen vormgeven. Je moet wel bepaalde symbolen en vormen kennen die in de spelwereld worden gebruikt: zo geef je bijvoorbeeld met pijltjes aan of een bepaald platform op en neer beweegt.

Pixel Press tekeningHet papier waar je levels op tekent heeft een speciaal raster. Het is ook gewoon mogelijk om dit raster op je eigen papier te printen, waardoor je geen speciale pakketten hoeft te bestellen. Het enige dat je dan nog nodig hebt is de iOS-app, die op het moment nog niet beschikbaar is. De app wordt zelfs pas uitgegeven als de makers 100.000 dollar op Kickstarter hebben verzameld, een doel waar ze nog ruim een maand de tijd voor hebben. Een donatie van 6 dollar verzekert je al van een downloadcode voor de app, zodra deze beschikbaar is. Het zal uiteraard later ook mogelijk zijn om Pixel Press gewoon uit de App Store te plukken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2013, 17:30
Categorie Games
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.