iOS game-update: Blitz Brigade van Gameloft is GvdW, Daddy Was A Thief en Tasty Tadpoles

De gratis online shooter Blitz Brigade van Gameloft voor iPhone en iPad is eindelijk uitgekomen en meteen Game van de Week.

GU VR Blitz Brigade iOS headerDe muziek van puzzelspel Mozaique. Het geweldig uitgewerkte Spaanse stierenthema van Running With Friends. Het tactische luchtoorlog in Sid Meier’s Ace Patrol. De leuke multiplayer van het gratis spelletje BOOM. Of wat dacht je van het eindelijk hier uitgekomen online schietspel Blitz Brigade van Gameloft? Het bijzondere uiterlijk van highscorespel Daddy Was A Thief? De snelle puzzelgameplay van Tasty Tadpoles? De Game van de Week is… in ieder geval gratis!

Tasty Tadpoles: een goudvis en zijn obstakels

GU VR Tasty Tadpoles iPad iPhoneAls je denkt dat het leven van een goudvis in een vijvertje vredig is, zit je ernaast. In Tasty Tadpoles bekijk je vijvertjes van de bovenkant en druk je met je vinger op het scherm om je visje langs allerlei obstakels te bewegen. Dat grote vissen wel zin hebben in een hapje, zal geen wenkbrauwen doen fronzen. Maar ook schildpadden happen naar je vinnetje, er zijn draaikolken in het water en alen die stroomstoten afgeven. Tasty Tadpoles bevat 75 levels in 3 werelden waarvan de eerste nog erg makkelijk is, maar daarna is enig puzzelinzicht en je vingervlugheid wel gewenst. De andere beestjes bewegen steeds meer en de vijver is steeds voller. Een uitgang vinden is op een gegeven moment zo makkelijk niet meer. Zeker niet als je er driemaal doorheen moet zwemmen omdat je nog knoppen moet omzetten. Tasty Tadpoles is gemaakt door Mark White en hij heeft daarmee een huzarenstukje afgeleverd. Het levelontwerp, de verkrijgbare bonussen en het uiterlijk van het spel zijn allemaal dik in orde.
Downloaden: Tasty Tadpoles (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Daddy Was A Thief: verdiepingen beuken

GU VR Daddy Was A ThiefEen highscorespel dat in opzet net zo simpel en leuk is als renspelletjes en springspelletjes; je mag er wel even op brainstormen als je met zo’n concept wil komen. Een noodgang naar beneden maken in plaats van opzij of naar boven, lijkt een logische stap en is al wel eens gedaan natuurlijk. Maar Daddy Was A Thief past in het kader: je moet er maar op komen. In het spel ben je een dikbuikige boekhouder die plotsklaps zijn baan verliest en dan maar dief besluit te worden. En dan komt zijn zwaarlijvige karakter goed van pas. In Daddy Was A Thief beuk je in een flatgebouw via het dak en zak je zoveel mogelijk verdiepingen zonder geraakt te worden. Je dient daarbij zo te sturen, dat je plafonds steeds beukt zodat je in de verdieping daaronder munten pakt, power-ups zoals raketten scoort of gevaren ontwijkt. Want de bewaking blijft niet eeuwig slapen. Na een tijdje dien je ook verdieping overstekende kogels te ontwijken in je beuk naar beneden en wordt het iets pittiger allemaal. Daddy Was A Thief ziet er leuk kleurrijk uit en beloont je om verder te spelen natuurlijk ook met meer power-ups en boevenpakjes. Best leuk.
Downloaden: Daddy Was A Thief (€1,79, universeel, iOS 4.0+)

Game van de Week Blitz Brigade

Game van de WeekGameloft heeft haar langverwachte online shooter Blitz Brigade uitgegeven in Nederland en België en dat is goed nieuws. Want: het gratis te downloaden en te spelen schietspelletje is echt leuk. Je kan het zien als het cartooneske broertje van de online multiplayer van Modern Combat 4: Zero Hour. Het bevat vrolijk uitziende, ruim opgezette speelvelden waarin je met verschillende klassen soldaten (en voertuigen) met elk hun eigen wapenuitrustingen kan spelen. Er zijn aanvankelijk twee speltypes: in Deathmatch schiet je tegenstanders van het andere team zo vaak mogelijk overhoop, in Domination bewaak je met je team gebieden voor punten. Blitz Brigade stuurt hetzelfde als de andere schietspellen van Gameloft. Dat betekent dat er veel kleine knopjes dicht bij elkaar zitten in het scherm, zoals springen, sprinten en zelfs tegenstanders uitlachen na een kill. Maar dat betekent ook dat zowel het rondlopen met de stick links in beeld en rondkijken met de rest van het beeld, heerlijk controleerbaar gaat. Blitz Brigade helpt daarbij trouwens een aardig handje automatisch richten: het is toegankelijker dan MC4:ZH. De weinig in de hoogte gebouwde levels maken het ook toegankelijk. Blitz Brigade is een freemium-spel, dus er zijn trucjes je geld afhandig te maken. Je wapen raakt versleten en moet op een gegeven moment gerepareerd worden. Upgrades, nieuwe wapens en andere soldatenklassen kosten eveneens koopbare munten en kristallen in het spel. Maar de vijandigheid daarvan valt mee. Je kan het ook spelen zonder diepe investeringen. Blitz Brigade is een vrolijk, leuk en verslavend schietspel.
Downloaden: Blitz Brigade (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2013, 18:51
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.