Apple verbiedt stickers cadeau geven in berichtenapp

Apple heeft de berichtenapp Line verboden om nog langer stickers cadeau te geven aan vrienden. Gebruikers konden virtuele muntjes kopen om vervolgens stickers weg te geven.

line-giftsWaren we net verslaafd geraakt aan stickers in Path, Facebook Messenger en allerlei andere berichtenapps… komt Apple in actie om de pret weer te bederven! Apple heeft berichtenapp Line opdracht gegeven om het cadeau geven van stickers aan vrienden te verwijderen uit de app. Line maakte een paar uur geleden bekend dat ze in het eerste kwartaal van 2013 een omzet van 58 miljoen dollar hebben geboekt en maar liefst 17 miljoen dollar hebben verdiend aan de verkoop van stickers. Misschien heb je nog nooit van Line gehoord, maar in Japan is het de grootste en bekendste berichtenapp en ze hebben snode plannen om ook de Westerse wereld te veroveren met hun app en bijbehorende knuffels.

Line schrijft in een Engelstalige blogposting:

We received a request directly from Apple who operates the App Store, that this sticker gifting function will have to be withdrawn from the app.

De premium-stickers kostten rond de €1,79 per pakket en zijn cadeau te doen aan vrienden. Je moet eerst Line Coins kopen om vervolgens stickers cadeau te kunnen geven aan vrienden. Het kopen van virtuele munten is ook niet meer mogelijk. iPhone-gebruikers kunnen nog steeds gratis stickers sturen en ze kunnen ook stickers blijven ontvangen van vrienden die geen iOS gebruiken. Wil je je vrienden alsnog een sticker cadeau doen, dan zul je moeten inloggen op een Android-toestel.

Het gebruik van virtueel geld is waarschijnlijk de reden waarom Apple de beperking aan Line heeft opgelegd, al geeft het bedrijf zelf geen nadere toelichting.

line-gifts-verbod

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2013, 15:47
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.