Pin Drop 3.0 voor iPhone: stijlvolle app om locaties op te slaan

Pin Drop voor iPhone, een app waarmee gebruikers hun favoriete locaties kunnen opslaan, heeft nu een nieuw ontwerp en gezamenlijke tags.

pin dropPin Drop, de app waarmee gebruikers een soort bibliotheek kunnen aanmaken van hun favoriete locaties, heeft een fikse update gehad. Het uiterlijk en de functionalteiten van de app zijn volledig vernieuwd. Pin Drop doet in eerste instantie misschien denken aan Foursquare, maar zit in werkelijkheid heel anders in elkaar. Het draait in deze app namelijk niet om delen en er zijn ook geen punten, medailles en burgemeesterstitels te behalen. Pin Drop is ook offline te gebruiken, en de zogenaamde “pin drops” kunnen zowel anoniem blijven als worden gedeeld.

Je kunt dus wel gemakkelijk door Pin Drop bladeren om te ontdekken wat andermans favoriete plaatsen zijn, maar het is niet de hoofdmoot van de app. Dat is namelijk gebruikers hun eigen bibliotheek laten aanleggen, op een zo vrij mogelijke manier. Daarom heeft Pin Drop ook geen vaste categorieën waaronder je locaties moet scharen, zoals “Restaurant” of “Museum”. In tegenstelling tot veel concurrenten kan je in Pin Drop dus ook “dat groene bankje in het park” pinnen als favoriete locatie. Je kunt de app echter zo sociaal maken als je zelf wilt: het is ook mogelijk om anderen te volgen of gevolgd te worden. De vernieuwde app ziet er erg stijlvol uit en de bediening werkt simpel. Om een pin te laten vallen kun je in de zoekbalk zoeken naar een officiële locatie, maar ook op het plusje tikken en de kaart onder het pinnetje verschuiven tot hij op de gewenste locatie staat. Daarna kun je de locatie een eigen naam, tag en kleur geven, en eventueel een begeleidende tekst en foto.

pin drop kaarteigen tags

Leuk aan Pin Drop 3.0 is de mogelijkheid om tags met anderen te delen. Als jij bijvoorbeeld graag sushi-tips met mede-sushiliefhebbers uitwisselt maak je simpelweg een tag aan met “De beste sushi van Amsterdam” en nodigt jouw vrienden uit om deze tag te gebruiken. Zo komen hun ontdekkingen ook in jouw bibliotheek te staan, onder de gezamenlijk tag. Dit kan ook handig zijn als je samen met anderen een evenement moet plannen, zoals een vrijgezellenfeestje: je laat iedereen zijn favoriete locaties pinnen en ziet meteen hoe locaties qua afstand ten opzichte van elkaar liggen. Je vindt deze optie als je een locatie opslaat en een tag geeft. Vink vervolgens “Collaborate” aan en kies voor een publieke tag, of nodig vrienden uit om deze tag te gebruiken. Je kunt vrienden die geen Pin Drop hebben via Facebook of Twitter op jouw handeling attenderen.

Pin Drop heeft ook een Curated onderdeel, waar je ziet welke lezenswaardige lijsten of “bibliotheken” anderen hebben gemaakt. Bijvoorbeeld “Best Afternoon Tea in London” of “Favourite Bars in Rome”. Vooral Londen is in deze Curated-tabblad sterk vertegenwoordigd, maar wie weet komt daar binnenkort verandering in. Je vindt het Curated-gedeelte onder het icoontje van het sterretje, te vinden bij de instellingen. Ook handig in Pin Drop: via het cocktailglaasje (of is het een trechter?) bovenaan de kaart kun je filters op de kaart instellen, zodat bijvoorbeeld alleen locaties met de tag “lunchadressen” zichtbaar zijn. Tot slot heeft Pin Drop ook een API, waarmee andere ontwikkelaars hun diensten of apps aan Pin Drop kunnen koppelen. Gezien die mogelijkheid en het mooie nieuwe ontwerp zijn wij in ieder geval benieuwd hoe het Pin Drop vergaat.

Downloaden: Pin Drop (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

curatedanderen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2013, 14:30
Categorie Reizen
Onderwerp locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.