Shelby voor iPhone: video’s van vrienden en mensen die je volgt

In de nieuwe Shelby app voor iPhone vind je video's die vrienden en mensen die je volgt op Facebook, Twitter, Youtube en Vimeo hebben gezet.

shelbySommige leuke filmpjes zie je op Facebook, anderen op Twitter en weer andere kom je op YouTube tegen. De nieuwe Shelby app brengt alle video’s van vrienden bij elkaar in een overzichtelijke nieuwsfeed. Je vind hier video’s van die vrienden op Facebook, Twitter, Youtube en Vimeo hebben geplaatst. Daarnaast biedt de app ook dertig kanalen met leuke video’s zoals The Daily What, Buzzfeed, TED, National Geographic, Collegehumor en The Onion. Aangezien dit het enige is wat de app doet is Shelby in zekere zin een one-trick pony. Maar die pony voert dat ene trucje wel goed uit.

In Shelby staat er naast de naam van iedere video een foto van degene die de foto postte, wat de app een persoonlijk tintje geeft. Het scrollen gaat zeer soepel en gemakkelijk door omhoog te vegen. Video’s laden over het algemeen redelijk snel. Om met Shelby te beginnen kies je eerst ten minste drie kanalen die je wil volgen. Daarna verbind je de app met Facebook, Twitter, YouTube en Vimeo (als je daar lid van bent). Vervolgens krijg je jouw feed te zien, met daarin video’s uit de door jou geselecteerde kanalen, video’s van mensen waarmee je via sociale netwerken bent verbonden en filmpjes die door de makers worden aangeraden.

In de nieuwsfeed kun je omhoog vegen om tussen video’s te zappen en naar links om te zien wat vrienden over een video hebben gezegd. Bij die beschrijvingen kun je je ook naar boven blijven vegen. Zo zie je eerst de beschrijvingen, en kan je daarna naar rechts vegen als een filmpje je de moeite waard lijkt. Als je video’s van anderen leuk vindt kun je deze liken of delen via Facebook, Twitter, e-mail of SMS. Foto’s die hebt geliked of gedeeld kun je later terugkijken via de instellingen, via Likes of My Shares. En wie weet, misschien komen video’s die jij deelt dan wel in een Shelby-nieuwsoverzicht van een ander terecht.

Downloaden: Shelby (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

shelby ander voorbeeldshelby voorbeeld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2013, 16:00
Categorie Fotografie en video
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.