PhotoGene2 krijgt update: verstuur foto’s naar iPad, kloon-tool en datumstempel

De fotobewerker PhotoGene2 voor de iPhone en iPod touch heeft een update gekregen. Die maakt het mogelijk direct foto's uit te wisselen met de iPad-app en kan exporteren naar Evernote en Tumblr.

PhotoGene2 iPhone iPod touch fotobewerkingDe hooggewaardeerde foto-applicatie PhotoGene2 heeft een belangrijke update gekregen op de iPhone en iPod touch. Versie 1.20 zorgt ervoor dat je meteen foto’s kan versturen naar nabije apparaten met PhotoGene2 erop. Hoewel PhotoGene2 geen universele applicatie is, werkt het uitwisselen vanaf nu ook met de iPad-versie van de app. Een andere toevoeging is de kloon-tool, waarmee je objecten kan kopiëren en elders kan plakken. Ook nieuw is een slider om de helderheid van een foto te bepalen.

De functie is nieuw te vinden in het ronde paneel (zie links) waarmee je alle bewerkingsfuncties van de applicatie bedient. Als je nu een foto lang indrukt, sla je de instellingen ervan op als een preset. PhotoGene2 promobeeld user interfaceDe helderheid, kleuren en andere effecten die je hebt toegevoegd en veranderd, worden dan opgeslagen. Houd een foto iets minder lang ingedrukt en je slaat de preset niet op, maar hebt de mogelijkheid de instellingen te kopiëren of te plakken.

Andere toevoegingen zijn wat kleiner, maar misschien niet minder belangrijk. Je kan de originele naam van een foto behouden als je een afbeelding uploadt naar Dropbox, via FTP of mail. Bij de exportmogelijkheden zijn ook Evernote en Tumblr toegevoegd. En als je de foto’s dan toch exporteert, kan je vanaf nu ook kiezen er een datum op te zetten. Zo achterhaal je wanneer een foto is genomen.

PhotoGene werd vervangen door PhotoGene 2 in november 2011 en is sindsdien overvallen met lof. Het krijgt een gemiddelde waardering van 4,5 ster in de Nederlandse App Store en kreeg in december vorig jaar al een update die de app een stuk sneller maakte. De onderstaande trailer dateert nog van voor die update, maar geeft een goede indruk van de mogelijkheden.

Downloaden: PhotoGene2 (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2012, 16:16
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotobewerking, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.