Tethering-app QuasiDisk in de App Store verschenen

De iPhone-app QuasiDisk lijkt een simpel programma om een FTP-server te starten, maar kan tegelijkertijd gebruikt worden om je internetverbinding te tetheren. De app zal waarschijnlijk snel door Apple uit de App Store verwijderd worden.

QuasiDiskDe iPhone-app QuasiDisk lijkt op het eerste gezicht een onschuldige applicatie om een FTP-server mee op te zetten, maar er schuilt meer achter: door een aantal instellingen op je computer te veranderen kun je de app ook gebruiken om de 3G-verbinding van je iPhone te tetheren. Eerdere soortgelijke apps die in de App Store verschenen zoals iTether en PayUpSucker werden snel door Apple verwijderd. Het is daarom verstandig om de app zo snel mogelijk te downloaden, als je QuasiDisk wilt hebben.

Wij hebben met behulp van onderstaande instructies de app gebruikt om een internetverbinding met een Mac te tetheren. Of dit ook zo makkelijk is met een Windows-computer durven we nog niet te zeggen. Je moet een adhoc-netwerk aanmaken op je computer, die met behulp van een aantal proxy’s en ports de internetverbinding van je iPhone kan gebruiken.

Voordat je de app gebruikt, is het wel verstandig om je huidige databundel te checken. Internetten op een laptop via je iPhone kan er namelijk voor zorgen dat je snel je limiet bereikt. Voor jailbreakers is er de app PdaNet.

Downloaden: QuasiDisk (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2012, 14:11
Categorie Diensten
Onderwerp tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.