iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

My Coach Football: stuur een voetbalteam aan met iPhone-app

My Coach Football is een voetbal-app voor trainers en coaches, die vanaf de zijlijn de statistieken van een wedstrijd bij kunnen houden en terugzien. Ook kan je een tactiek uittekenen op een whiteboard.

My Coach Football iPhone iPod touch veldHij was er al even op de iPad, maar nu kunnen de statistieken van een voetbalteam ook nog compacter worden bijgehouden. De Nederlandse app My Coach Football speelt de rechterhand van een voetbalcoach en draagt zorg voor vier facetten van de hobby. Je voert het team in met naam, rugnummer en portretfoto’s, tekent tactieken en aanvalsplannen uit op een whiteboard, registreert alle statistieken van spelers tijdens de wedstrijd en ziet hoe ze tot nu toe gepresteerd hebben.

Het is maar de vraag of je als coach zelf de tijd hebt om alle gegevens van de spelers bij te houden aan de zijkant van het speelveld. Tijdens de wedstrijd kan je niet alleen de score van de wedstrijd bijhouden, maar ook alle gegevens per speler. Je drukt dan eerst op een profielfoto van de speler en daarna op een van de vele acties ernaast: goal, eigen goal, assist, buitenspel, goede actie, slechte actie, wissel, sportief gedrag, onsportief gedrag, gele kaart, rode kaart en uiteindelijk een rapportcijfer. My Coach Football bijhouden tijdens spelAls je ondertussen wilt zien wat er op het veld gebeurt, kan je maar beter een assistent-coach aannemen.

Maar het loont om de statistieken bij te houden. Ze worden uitvoerig bijgehouden in Statistics; een grote tabel waarin alle acties van alle spelers in een seizoen bij elkaar worden opgeteld en inzichtelijk zijn. Een aparte kolom laat de gemiddelde score per wedstrijd zien, of het nou gaat om het aantal goede acties, doelpunten of het rapportcijfer. Vreemd genoeg kan je juist deze algemene statistieken niet opslaan of versturen via e-mail, wat bij tactieken wel kan.

Tactieken is waarschijnlijk het gedeelte waar de voetballers zelf het meest mee te maken hebben. Het scherm laat letterlijk een voetbalveld zien waarop je alle voetballers en anonieme tegenstanders op het veld kan slepen, de bal op het veld kan projecteren en rode lijntjes kan trekken. Volgens de App Store-omschrijving is het eveneens mogelijk met andere kleuren lijnen te tekenen en het resultaat te delen op Facebook. Ook zou je kunnen kiezen tussen een heel en half veld. Leuke toezeggingen, maar de functies zijn wel érg goed verstopt in de app, als ze er al zijn.

My Coach Football is (dus) geen perfecte app, maar het is evengoed een leuk en handig speeltje voor een coach en voetballers. Het mag meerdere gegevens op meerdere manieren opslaan en kan zeker een update gebruiken die de applicatie optimaliseert voor het Retina-beeldscherm. Een gratis probeerversie geeft toegang tot het invoeren van het team en het whiteboard waarop je tactieken kan uittekenen en kan opslaan. Misschien is dat een goed startpunt, hoewel je dan wel een heel team opnieuw moet invoeren in de betaalde versie. Ook in de in-app purchase werkt namelijk niet.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2012, 17:30
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen nederlandse apps, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.