Phoenix Wright nu beschikbaar op de iPhone

De advocatensimulatiegame Phoenix Wright: Ace Attorney is vandaag in de App Store verschenen. In het spel neem je de rol aan van Phoenix Wright en probeer je je cliënten in vijf verschillende rechtszaken vrij te pleiten.

Vanaf vandaag kun je de rechtszaal in met Phoenix Wright, want het eerste spel uit de reeks is nu beschikbaar in de App Store. Het spel, dat de subtitel ‘Ace Attorney’ draagt, laat je de rol aannemen van Phoenix Wright die in een vijftal rechtszaken zijn cliënten moet verdedigen.


Deze iPhone-versie is afgeleid van de Nintendo DS-versie en bevat vijf zaken, die los van elkaar staan. De zaken zijn in twee gedeeltes te verdelen: tijdens het eerste gedeelte zul je de ‘crime scene’ bezoeken en aanwijzingen moeten vinden. In het tweede gedeelte presenteer je die gevonden aanwijzingen in de rechtszaal. De charme van dit spel is dat je steeds op zoek moet naar de tegenstrijdigheden in het verhaal van je tegenstander. Ook de typisch Japanse grafische stijl is het bewonderen waard.

Het door Capcom ontwikkelde spel is al eerder verschenen op de Gameboy Advance in Japan en in de rest van de wereld op de Nintendo DS en Nintendo Wii. De serie kent inmiddels al vijf delen, die allen verschenen zijn op de nieuwste handheld van Nintendo. Het is te hopen dat ook die games binnen enige tijd in de App Store zullen verschijnen, want de serie kent een grote groep fans en ook in de pers is men positief over dit advocatenspel.

Downloaden: Phoenix Wright: Ace Attorney (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.