K.I.T.T. nu eindelijk als iPhone-game speelbaar

De jaren tachtig kunnen herleefd worden, want Knight Rider heeft per direct een iPhone spel gekregen. In het spel bestuur je K.I.T.T. en zul je de misdaad moeten bestrijden.

We kennen allemaal de doldwaze avonturen van Michael Knight en zijn trouwe vierwieler K.I.T.T. uit de jaren tachtig. Het is nu eindelijk zover dat het tweetal ook een eigen game heeft gekregen voor op de iPhone. Of de game, ontwikkeld door Hudson Soft, het gevoel van de jaren tachtig terug kan brengen is de vraag, maar fans zullen dit spel zeker even moeten bekijken.

Het spel is een top-down racer, net zoals de eerste Grand Theft Auto-games, en bestaat uit een vijftiental missies. Logischerwijs neem je K.I.T.T. onder controle en is het de bedoeling dat je de misdaad te lijf gaat. Dit doe je door verschillende taken uit te voeren en je zal hierbij geholpen worden door een scala aan power-ups. Zo kan je een turbo boost inzetten, zodat je een stuk harder gaat en om je tegenstanders dwars te zitten kan je olievlekken op de weg plaatsen.

Het spel volgt traditioneel het verhaal van de serie en zal de missies aan elkaar koppelen, door het laten zien van filmclips uit de show. Ook de fameuze ‘main theme’ van Knight Rider zal gedurende de speelsessies meerdere malen voorbij komen. Jammer genoeg heeft David Hasselhoff zijn smoelwerk niet aan het spel verleend, dus daar kunnen we in ieder geval niet van genieten. Deze game is trouwens niet het eerste spel dat op de serie gebaseerd is. Ook het Nederlandse Davilex heeft een tweetal spellen uitgebracht, die dezelfde naam droegen.

Downloaden: Knight Rider (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2010, 10:28
Categorie Games
Onderwerp software

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.