Path-app voor iOS maakt gebruikers onvindbaar

Path heeft een update gekregen met verbeterde privacy-opties. Je kunt instellen dat je niet meer vindbaar bent in de algemene zoekfunctie. Ook kun je nu vrienden via Twitter en Gmail toevoegen.

path-privacy-updatePath heeft snel actie ondernomen nadat de app voor de tweede keer in opspraak kwam. Eerst bleek Path het adresboek van gebruikers zonder toestemming te uploaden naar de Path-servers. Vorige week klaagden gebruikers dat de app teveel spamberichten verstuurt naar Facebook-vrienden. Volgens de makers van Path is het allemaal de schuld van de gebruikers en hadden ze maar beter moeten opletten tijdens het installeren van de app. Om de privacy-discussie wat te sussen brengen ze nu een update van de Path-app uit.

Er is een nieuwe optie in het instellingenmenu waarmee je kunt instellen dat je niet gevonden wilt worden via de algemene zoekfunctie in de app. Dat levert extra privacy op voor gebruikers die hun pagina niet vindbaar willen hebben voor iedereen op Path. Maar het lost het spamprobleem nog niet op.

Met de nieuwe privacy-optie kun je Path op een andere manier gebruiken dan andere sociale netwerken, waar vindbaarheid en makkelijk vrienden toevoegen voorop staan. Path is vanaf het begin al bedoeld als een afgeschermd sociaal netwerk voor alleen je meest nabije vrienden. Wil je toch door iedereen benaderd worden voor een Path-uitnodiging, dan kun je dat via de app weer uitschakelen. De nieuwe versie van Path bevat paradoxaal genoeg ook weer nieuwe hulpmiddelen voor het vinden van vrienden en familieleden via Twitter- en Gmail-accounts. Of daarbij ook meteen geautomatiseerde vriendverzoeken worden uitgestuurd, zoals bij Facebook, wordt daarbij niet vermeld. Dus mocht je de nieuwe functies gebruiken: let op dat je dit soort ‘waarschuw al mijn vrienden’-opties even uitschakelt. Bij Facebook staan ze standaard ingeschakeld als je de app installeert.

De nieuwste versie van Path laat zien wanneer een vriend aan het typen is, net zoals bij iMessage en WhatsApp het geval is. Bovendien kun je meteen de locatie zien van de typende vriend. Het tonen van ongelezen berichten is ook verbeterd, door de opties voor notificaties en badges uit te breiden. Je kunt voortaan ook groepschats een herkenbare naam geven.

Downloaden: Path (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2013, 10:43
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen path talk, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.