iOS game-update: Wie is het-spel GuessMe, Lego Star Wars en Star Command is Game van de Week

Oh, wat doet het pijn. Twee fantastische games zijn er uitgekomen op de iPhone en iPad deze week, en slechts één mag er de titel Game van de Week dragen. Waar de keuze uit luidt? Ruimteschipsimulator Star Command, dat las je net al in de kop. Maar ook uit Sorcery!, een geschreven tekstavontuur met een […]

GU VR GuessMe iPad iPhoneOh, wat doet het pijn. Twee fantastische games zijn er uitgekomen op de iPhone en iPad deze week, en slechts één mag er de titel Game van de Week dragen. Waar de keuze uit luidt? Ruimteschipsimulator Star Command, dat las je net al in de kop. Maar ook uit Sorcery!, een geschreven tekstavontuur met een verhaal dat je naar je hand zet en met een verbluffende afwerking. De strijd is niet zomaar beslecht met een lichtzinnig spelletje raad-het-persoon in GuessMe, kunnen we je toevertrouwen.

GuessMe: Nederlands Wie is het-spel met verdienmodel

GU VR GuessMe mensen op een rijMystery Friend is niet het enige Nederlandse iPhone-spel waarin je raad wie je tegenstander in gedachte heeft. Er is ook nog GuessMe, een variant van ontwikkelaar Buro Doko. Hierin raad je niet naar de juiste persoon tussen gedeelde Facebook-vrienden, maar zoek je naar de juiste persoon in een palet fictieve poppetjes. Zo raad je aan de hand van vragen als ‘is het een vrouw?’ en ‘heeft hij een dikke snor?’ wie je tegenstander op zijn plankje heeft staan. De grappige twist van GuessMe is dat je extra personages kan kopen om je veld afwisselender te maken. Voorlopig is het aanbod nog niet groot genoeg om je echt te kunnen onderscheiden van de tegenstander, maar met munten koop je onder andere een engeltje, de paashaas, Justin Bieber, Pipi Langkous, Mr. Bean, en Maik de Boer toe aan je assortiment. Als je zelf niet genoeg munten hebt… inderdaad, dan kan je die erbij kopen in de app. En met ook nog een reclamebalk in het menuscherm kan je in ieder geval stellen dat Buro Doko heeft nagedacht over het verdienmodel – al zouden wij nog liever accessoires kopen voor onze personages om ze daarmee veelt typischer te maken. De game is verkrijgbaar voor iPhone en Android en na aanmelding kan je via Facebook op zoek naar vrienden of tegen willekeurige tegenstanders spelen. Aan potjes om te spelen hoef je dus geen gebrek te hebben.
Downloaden: GuessMe (gratis, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=nRnvuI_sToQ

Lego Star Wars uit op iPhone, maar…

GU VR Lego Star Wars The Yoda Chronicles… niet helemaal zoals je het al kent van de andere spelcomputers en al die Lego-games die daaruit voortvloeiden. Tja sorry, maar Lego Star Wars The Yoda Chronicles paste gewoon net niet in de kop. Dit is dus een ander Lego Star Wars-spel dan je gewend bent, en om maar met de deur in huis te vallen: hij is minder lachwekkend dan de volwaardige broers. Onder begeleiding van imposante muziek, is het spel wat serieuzer van toon en bestuur je een of meerdere eenheden als in een strategiespel met tikken op de grond. Zo vernietig je ook tegenstanders en objecten om studs te verzamelen. The Yoda Chronicles laat zich nog het best vergelijken met het successpelletje Tiny Troopers 2, waarin je ook meerdere eenheden manoeuvreert naar tegenstanders en zo door levels heen loodst. In de Lego-variant bestuur je verschillende een heden uit het Star Wars-universum, zowel zwevend en lopend, en maak en bestuur je zelf legers. Er zijn acht levels om te doorpluizen en daarmee is ook dit weer een Lego-spelletje dat niet heel lang houdbaar zal zijn. Daar tegenover staat wel dat je minifilms kan vrijspelen en toegang hebt tot bonuslevels om alles uit het spel te halen. Het is van een behapbare grootte. Het spel is niet zo tactisch als Tiny Troopers 2, maar speelt wel leuk genoeg en bovendien ben je er geen cent aan kwijt.
Downloaden: Lego Star Wars The Yoda Chronicles (gratis, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=QzDhaGK6Dh4

Game van de Week: Star Command

Game van de WeekNiemand zei dat kapitein van een ruimteschip zijn makkelijk is, oké? Het is een pittige klus. Deels omdat Star Command je slechts vluchtige instructies geeft voor je in het diepe te storten, deels omdat je al je personeel op je ruimteschip een naam geeft verwant aan die van vrienden of collega’s… en die een voor een het loodje zullen leggen. De simulatie in pixelstijl legt je eerst doodleuk uit dat je verschillende ruimtes hebt waar je techneuten, wetenschappers en aanvallers onderbrengt met elk hun specialiteiten. De techneuten beschermen je schip tegen aanvallen, aanvallers mikken andere ruimteschepen uit de lucht en ontfermen zich over de aliëns aan boord en wetenschappers lappen hopelijk op tijd andere personeelsleden op.

Zo moeilijk is dat nog niet. Maar vervolgens moet je er vermoedelijk wel op de harde manier achter komen dat voorbereiding voor de volgende missies in onze melkweg van absolute noodzaak is. Aan de hand van dialogen en kleine filmpjes, kom je in aanraking met verschillend buitenaards leven (of Russische zombies) en eigenlijk kan je maar beter daarvoor al je personeel en de ruimtes waarin ze werken naar inzicht hebben ingericht. Bijna al je werknemers in de aanvalsploeg lijkt ons een goed startpunt, bijvoorbeeld. In Star Command moet je het hoofd koel zien te houden als je schip van alle kanten wordt aangevallen en jij ter plekke nog de bemanning moet herscholen met tikken in beeld, en eerlijk gezegd kon dat ook wel wat makkelijker en slimmer. Maar er staat genoeg tegenover. Het pas opslaan van het spel als missies succesvol zijn en de filmpjes en dialogen tussendoor, geven Star Command een spanningsboog op korte én op lange termijn. Zo blijf je wel even aan boord.
Downloaden: Star Command (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2013, 19:13
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, star command

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.