App Gemist: Wehkamp, Fotopedia Reporter, Evomail en meer

Deze week in de iPad App Gemist onder andere de nieuwe mailapp Evomail, die er lekker simpel uitziet, maar nog niet rijp was voor het grote publiek.

wehkamp vrouwenElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week onder andere de nieuwe mailapplicatie Evomail, die er lekker simpel uitziet, maar nog niet helemaal klaar was voor het grote publiek. En we schrijven over twee bordspellen: Stratego en Eclipse: New Dawn for the New Galaxy.

Fotopedia Reporter – TRVL kondigde een paar maanden geleden aan dat ze een dienst gaan starten om zelf mooie (foto)magazines te maken op de iPad. Maar het kan nog wel even voordat PRSS beschikbaar is. Fotopedia pakt het voortvarender aan: zij presenteren nu al Fotopedia Reporter, waarmee je ook eigen fotoreportages op de iPad kunt maken. “We are all reporters” is op het openingsscherm van de nieuwe app te lezen. De mooi uitgevoerde app maakt het mogelijk om fotoreportages te maken en ze te publiceren in magazinevorm.
Downloaden: Fotopedia Reporter (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Eclipse: New Dawn for the New Galaxy – Dat is de (lange) naam voor een nieuwe rondengebaseerde strategiegame die je als een bordspel speelt. De game is net in de App Store verschenen en heeft een retro-achtige 2D-gebruikersinterface, waarbij je alleen kunt spelen tegen AI-tegenstanders of met maximaal zes mensen tegelijk kunt spelen. De multiplayer werkt op verschillende manieren: je kunt met z’n zessen rond de tafel gaan zitten en de iPad als digitaal speelbord gebruiken. Of je kunt online spelen tegen een mix van vrienden, vreemden of AI-tegenstanders.
Downloaden: Eclipse: New Dawn for the Galaxy (€5,99, iPad, iOS 5.0+)

Wehkamp.nl – De officiële app van Wehkamp.nl is vanaf nu verkrijgbaar op de iPad. Hiermee kan het online winkelpubliek in een verzorgd uitziende app bladeren door het aanbod, zoals dames- en herenmode, huishoudapparatuur en elektronica. Het online warenhuis speelt hiermee in op de veranderingen die spelen bij winkelend Nederland. Volgens de retailer zijn mobiele apparaten inmiddels goed voor 22% van de totale omzet. Verwacht wordt dat in 2015 de helft van de online aankopen via een smartphone of tablet wordt verricht.
Downloaden: Wehkamp.nl (gratis, iPad, iOS 5.0+)

AutoScout24 – De iPad- en iPhone-app van de bekende autohandel-website AutoScout24 heeft een update gekregen die je als gebruiker tijdelijk gratis op de hoogte kan houden van nieuw aangeboden auto’s die voldoen aan je zoekopdracht. Door de app te delen op Facebook, kan je eenmalig veertien dagen lang rekenen op die pushmeldingen. Daarnaast zijn er verbeteringen doorgevoerd in de app voor het sorteren van je als favoriet opgeslagen auto’s.
Downloaden: AutoScout24 (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Code-R – De Anne Frank Stichting heeft een eigen iPad-app uitgebracht die natuurlijk niet toevallig vlak vóór de dodenherdenking op 4 mei uitkomt. Code-R is een applicatie die jonge gebruikers wil helpen bewust te worden van de Tweede Wereldoorlog en hoe je dat kan reflecteren op je eigen omgeving. Dat gebeurt aan de hand van jongeren die antwoord geven op vragen en bijvoorbeeld een spelletje waarin een geschonden recht sleept naar de betreffende striptekening.
Downloaden: Code-R (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Stratego – Een Nederlandse app van een Nederlands spel, maar dan zonder Nederlandse teksten – is dat niet raar? Ja, moesten ook de ontwikkelaars van Stratego hebben gedacht. De nieuwste update verhelpt dit euvel en toont alle spelteksten desgewenst in het Nederlands. De oudere gebruiker zal nostalgische gevoelens krijgen van stukken als de Mineur, de Maarschalk en de Majoor.
Downloaden: Stratego (€0,89, iPad, iOS 5.1+)

Evomail – De iPad is een nieuwe mailapplicatie rijker. Evomail is de naam van de app die voorlopig alleen samenwerkt met Google’s maildienst Gmail. De app van ontwikkelaar Jonathan George richt zich naar eigen zeggen op drie pijlers: simpel in gebruik, mooi ontwerp en probleemloos. De aanwezigheid van pushberichten moeten er daarbij voor zorgen dat je Evomail kan gebruiken als een vervanger van de Gmail- of native-app voor e-mail op de iPad. Evomail moet in een later stadium ook andere mailaccounts ondersteunen. Met videotest.
Downloaden: Evomail (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Vergeet niet dat alle iPhone-apps ook op de iPad werken. Lees ook onze App Gemist op iPhoneclub.nl!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2013, 13:35
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.