Microsoft ondersteunt Apple’s Passbook in Windows Phone 8.1

Microsoft heeft Passbook-ondersteuning toegevoegd aan Windows Phone 8.1. Dat blijkt uit

PassbookApple zou met Passbook veel meer kunnen doen: een standaard manier om je kaartjes, kortingsbonnen en pasjes te bewaren, ook als je geen iPhone hebt. Maar tot nu toe lijken ze nog niet erg happig om ook Android- en Windows Phone-gebruikers ervan te laten meegenieten. Microsoft heeft nu het heft in eigen hand genomen door Passbook-ondersteuning aan te bieden in Windows Phone 8.1. Door reverse engineering (waarbij omgekeerd te werk wordt gegaan) is het Microsoft gelukt om de .pkpass-bestanden op een Windows Phone-toestel werkend te krijgen.

Passbook gemaakt met CardlessDat is opmerkelijk, want Passbook is geen open source en wordt niet officieel op andere platformen aangeboden. In Windows Phone 8.1 zit de ondersteuning voor Passbook er al standaard in. Elke gebruiker van de laatste versie van Windows Phone kan straks pasjes en cadeaubonnen opslaan en in de Microsoft Wallet-functie bekijken, zonder extra apps te hoeven installeren. Van een overeenkomst tussen beide bedrijven lijkt geen sprake.

Het wachten is nu op mogelijke maatregelen van Apple: gaan ze de oplossing van Microsoft blokkeren, of oogluikend toestaan? In eerdere situaties waarbij toestelmaker Palm probeerde om onofficieel iTunes-synchronisatie te ondersteunen, brak er een kat-en-muisspel uit tussen Apple en Palm. Palm probeerde steeds weer nieuwe mazen te vinden, terwijl Apple elke nieuwe oplossing weer blokkeerde. Uiteindelijk gaf Palm de strijd op.

Windows Phone 8.1 is eerder deze week onthuld door Microsoft en bevat een bekende functie: een persoonlijke assistent die je met je stem moet bedienen. Microsoft’s versie van Siri heet Cortana en blijkt volgens de eerste reviews best aardig te bevallen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2014, 23:08
Categorie Apple
Onderwerpen apple, microsoft, passbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.