Parkbud 3.0: favoriete locaties onthouden in iPhone parkeer-app

Parkbud is behalve een iPhone-app voor je parkeerlocatie, nu ook een app voor het delen van locaties en een zaklamp.

Parkbud parkeermeters fraaiParkbud is niet langer alleen een iPhone-app die je helpt je parkeerlocatie en -tijd te onthouden. Vanaf de nieuwe versie 3.0, toont de app ook algemene points of interests zoals benzinepompen, hotels, politiebureaus en meer. Het is eigenlijk een navigatiesysteem voor als je uit de auto stapt geworden. Je kan je eigen locatie en favoriete locaties delen met anderen en functies die eerder verkrijgbaar waren in het Pro-pakket als in-app aankoop, zijn nu gratis te gebruiken. De app is tijdelijk gratis te downloaden.

Parkbud met Apple MapsEen zaklamp, kompas en snelkiezer zijn nu voor alle gebruikers beschikbaar zonder te betalen. Een grote andere functie hebben we nog niet in Nederland kunnen testen: Parkbud herkent en ondersteunt in ‘veel steden’ vanaf versie 3.0 ook betalingen voor parkeren via sms of een telefoontje vanuit de app. We hebben ontwikkelaar Wunderstadt gevraagd of de ondersteuning ook in Nederland en België geldt.

Parkbud welkt in elk land, in elke stad en bij elk bedrijf waar je met sms kan parkeren, omdat je de sms-patronen kan maken die de verkoper van je wenst.

De points of interests zijn verbonden aan een systeem van aanbevelingen, zodat je net als in de nieuwste versie van Foursquare, overzichtelijk kan zien welke faciliteiten in het bijzonder de moeite waard zijn.

Parkbud locatie benadruktIn het uiterlijk zijn verschillende dingen veranderd, met als grootste dat je nu je eigen Parkbud kan samenstellen bestaande uit widgets uit de door jou het liefst gebruikte functies. Zo kan je je eigen parkeermeter onder het eerste tabblad samenstellen. Noemenswaardig is dat Parkbud nog steeds weet waar haar eigen kracht ligt en de parkeerfunctie leidend houdt. De tabbladen onderin het scherm staan achtereenvolgens nog steeds voor de parkeermeter, de kaart met locatie, een foto van de locatie en een notitieblok. Mocht je toch de weg kwijtraken in de app, dan zijn er maar liefst 20 instructievideo’s voorhanden onder de instellingen.

Parkbud maakt sinds iOS 6 gebruik van Apple Maps, maar als je dat echt niet werkbaar vindt, kan je ook kiezen voor de opensource-kaarten van OpenStreetMaps. Overige verbeteringen zijn een snellere opstarttijd en het verhelpen van allerlei bugs. Helaas is de app nog steeds niet geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5.

Als je nog niet in aanraking bent gekomen met Parkbud, is dit een goed moment de fraai vormgegeven parkeer- en nu dus ook locatie-app te downloaden. De applicatie is tijdelijk gratis in de App Store. Wat ie daarna gaat kosten, is nog niet bekend.

Downloaden: Parkbud (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2012, 13:24
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerp parkeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.