Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Beslist.nl Prijschecker: iPhone-app laat de laagste prijs zien

Beslist.nl Prijschecker is een nieuwe iPhone-app waarmee je de laagste prijs voor Sinterklaascadeaus kan zien door een foto te maken.

Beslist.nl Sinterklaas prijzenchecker iPhoneDe website Beslist.nl heeft een applicatie uitgebracht op de iPhone waarmee je prijzen kan vergelijken van 15 miljoen producten die de website heeft geïndexeerd. De app is specifiek gericht op het vinden van de laagste prijs voor Sinterklaascadeaus, maar is wel verbonden aan de totale database van de website. Als je in een winkel staat, maak je een foto van het product dat je wilt kopen. Beslist.nl Prijschecker komt als het goed is met een lijst van winkels waar je dat product het goedkoopst kan bestellen.


Als het goed is, melden we er haastig bij. Net zoals eigenlijk alle apps waarin je foto’s maakt om aanverwante resultaten te krijgen, werkt Beslist.nl Prijschecker niet altijd feilloos. We legden het Xbox 360-spel Halo 4 vast op een foto, maar dat is op moment van schrijven nog niet geïndexeerd en zo stuitten we op stapels A4-papier als resultaat. Een foto van een los HTC-toestel levert een keur aan verschillende HTC’s op, maar slechts één prijs per toestel in beeld. Ook met een druk op een specifiek toestel, zien we geen vergelijkende prijzen van verschillende sites. En een Sennheiser-koptelefoon vanaf de zijkant? We krijgen andere koptelefoons als suggestie. Het ziet er dus naar uit dat Beslist.nl niet haar gehele assortiment raadpleegt in de op Sinterklaas gerichte app, dat de database niet uitgebreid genoeg is, óf dat de techniek niet goed werkt.

Met een gemaakte foto van de doos van Stef Stuntpiloot gaat het wel meteen in één keer goed: we zien dan een lijst met resultaten waar het gezinsspel het goedkoopst is. Ook met een foto van de streepjescode zou de app naar behoren moeten werken. Als je een treffend resultaat vindt, kan je de productpagina openen om details te zien, naar de webshop te gaan of het resultaat te mailen.

Beslist.nl foto maken iPhone Beslist.nl Prijschecker resultaten

De foutgevoeligheid van het foto’s maken zou geen enkel probleem zijn, als je ook geschreven zoekopdrachten kan invoeren in de applicatie. Die functie is echter, onbegrijpelijk maar waar, niet voorhanden. Alles draait om het maken van foto’s in de app. Zo krijg je ook pas het overzicht van de laatste zoekopdrachten en resultaten in beeld in de fotopreview. Je kan scrollen door de lijst met eerdere foto’s en de resultaten ervan opzoeken. Zo kan je ook tientallen foto’s achter elkaar schieten en daarna pas de resultaten bekijken, als je verbinding bijvoorbeeld wat beter is.

Het is moeilijk om de database van Beslist.nl op waarde te schatten met de iPhone-app. De website claimt 15 miljoen producten geïndexeerd te hebben voor de ongeveer 300.000 bezoekers die de site elke dag ontvangt. Helaas is daar weinig van te merken door de foutgevoeligheid van het foto’s schieten en de beperkte mogelijkheden van de app. Een functie om de zoekopdracht op te schrijven, is een vereiste.

Downloaden: Beslist.nl Prijschecker (gratis)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.