Park Shark voor iPhone: goedkopere parkeerplaats zoeken in Amsterdam

Park Shark is een app waarmee je goedkope parkeerplekken in Amsterdam kunt opzoeken. De app werkt met open data van de gemeente Amsterdam.

park shark icoonParkeren in Amsterdam is volgens veel mensen een ramp. Je betaalt je bovendien blauw. Tijdens een Appsterdam-bijeenkomst kwamen we vandaag een app op het spoor, waarmee je makkelijker je parkeerkosten kunt overzien. De app Park Shark is gemaakt met open data van de gemeente Amsterdam. Je vult in waar je wilt parkeren, op welke datum, hoe lang en welke betaalmethoden je wilt gebruiken. De app geeft daarna drie opties. Op honderd meter afstand betaal je bijvoorbeeld €5 per uur, maar als je bereid bent zeshonderd meter te lopen kun je wellicht voor €3 per uur terecht.

Daarnaast wordt de goedkoopst mogelijke optie getoond, waarbij je vaak een paar kilometer moet reizen met het OV. Zeker als je meerdere uren wilt parkeren kan dat een hoop geld schelen. De app geeft ook informatie over P+R-parkeren bij Sloterdijk, Gaasperplas, Arena en andere locaties. Helaas lukte het de makers niet om informatie van parkeergarages zoals Q-Park te krijgen. Zo staan de Bijenkorf-parkeergarage en de parkeergarage De Kolk niet in de app. Die hanteren bovendien een nogal afwijkend tarief: geen €5 per uur, maar bijvoorbeeld €2 per 21 minuten.

Er ontbreekt nog iets anders in de app: de plekken waar je gratis kunt parkeren. Heel Amsterdam-Noord is een lege vlek, behalve op de plekken rond winkelcentra waar je juist wél moet betalen. Wil je bijvoorbeeld aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord staan (waar het gratis is), dan word je doorverwezen naar een betaalde parkeerplek aan de andere kant van het water, in het Centrum. Dat is iets wat je als Amsterdammer wel weet, maar waar je als bezoeker even rekening mee moet houden. Als je wilt weten waar je zondag voor nop kunt staan, dan lukt dat ook niet: we konden wel voor vandaag en morgen de parkeerprijzen opvragen, maar niet voor aanstaande zondag. Er valt dus nog wel wat te verbeteren aan de app. Maar wie al een beetje ervaren is met het parkeren in Amsterdam en de valkuilen herkent, kan het helpen om net een iets goedkopere parkeerzone te vinden.

De app toont het adres met postcode, het nummer van de parkeermeter, de prijs per uur en maximum termijn dat je er mag staan. Park Shark is een gratis app van Glimworm IT, waar ook de handige app Fiets Finder is gemaakt.

Downloaden: Park Shark (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 18:02
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen amsterdam, parkeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.