Golfy: golfbanen vinden en tee-time reserveren met iPhone-app

Golfy is een Nederlandse iPhone-app waarmee je tee-times op golfbanen kan reserveren. De app laat locaties en voorwaarden duidelijk zien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Golfy iPhone iPod touch golfbanen zoekenVoor de fanatieke golfers is er een interessante nieuwe applicatie: Golfy. De iPhone-app laat niet alleen op een kaart zien waar je kan golfen in de buurt of in het land, maar geeft je ook de mogelijkheid om een tijd vast te leggen waarop je wil spelen. Je kan zoeken op een zogenoemde tee-time per dagdeel, het aantal spelers en met een maximale afstand en prijs in het achterhoofd. Daarna kan je de tijd reserveren. In februari moeten de eerste clubs waarin je tee-times kan reserveren, in de app zichtbaar zijn.

Golfy vraagt bij je accountregistratie niet alleen een naam, wachtwoord en mailadres. Optioneel kan je ook je handicap, NGF-nummer of zelfs je ANWB-lidmaatschapsnummer doorgeven. Je kan daarnaast invoeren wat je home course is; de golfbaan waarop je regulier een balletje slaat. In tegenstelling tot wat de app doet vermoeden, kan je ook aanmelden met LinkedIn of Facebook. Daarmee sla je het aparte registratieformulier over.

Het linker tabblad Clubs toont een kaart- of lijstweergave met de dichtstbijzijnde clubs, waarbij je informatie kan oproepen en een reservering kan doorgeven na een druk. Althans: vanaf februari dus. Er is uiteraard ook een zoekfunctie bovenin het scherm. Het centrale tabblad Tee times geeft toegang tot de uitgebreide zoekmogelijkheid. Als je alle gewenste informatie hebt doorgegeven en een baan naar wens hebt gevonden, zie je het tijdstip van reservering, namen van de medespelers en de prijzen per persoon te zien. Je kan dan een reservering delen via e-mail en de route er naartoe uitstippelen met de kaarten-app.

Golfy locaties op kaart Golfy tee-time reserveren

Daarnaast is er ook een Deals-sectie in de app. Golfy zegt elke dag een andere aanbieding voor haar gebruikers in petto te hebben. Je profielinformatie kan je aanpassen in het laatste tabblad en de tab Info is voor de achterliggende informatie. In de App Store wordt bijvoorbeeld uitgelegd dat wedstrijden steeds belangrijker worden, en dat je zodoende twee q-kaarten moet hebben gespeeld in een wedstrijd om je actieve handicap te behouden. We schreven het al: Golfy is géén instap-app voor de golfsport – maar het bedient de doelgroep met een overzichtelijke app.

Golfbanen vinden met de iPhone? Check ons artikeloverzicht van golf-apps.

Downloaden: Golfy (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2013, 13:28
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerp golf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.